Звездине џудисткиње одбраниле титулу

56

Звездине даме одбраниле су шампионску титулу Екипног првака Србије пред пуним трибинама Спортског центра Шумице у Београду.

У одлучујућем мечу са одличном екипом Славије (Нови Сад) црвено-беле шампионке славиле су 3:2. Овим тријумфом Звездине џудисткиње још једном су показале зашто су већ годинама неприкосновене.

Шампионска екипа у саставу Надежда Петровић, Марица Перишић, Теодора Ћопић, Теа Тинтор, Дуња Вукићевић, Дуња Садику, Милица Михајловић, Милица Жабић, Милица Јовановић, Теодора Бановачки, Екатарина Познановић и Ђурђина Радмиловић под стручним вођством тренера Николе Николића и ове године демонстрирала је доминацију на домаћој такмичарској сцени. Звездине џудисткиње убедљиво су савладале екипе Пролетера (Зрењанин) 4:1, Вождовца (Београд) 5:0, а затим и тим вечитих ривала, одличну екипу Партизана (Београд) 5:0. У дуелу за златно одличје у изузетно занимљивом и неизвесном мечу са Славијом из Новог Сада славиле су Београђанке 3:2.

Одлична атмосфера у црвено-белом тиму јасно се видела и на татамију о чему сведочи и капитен Звездиних дама, Милица Жабић.

Одлично смо се све бориле и заиста смо срећне јер смо већ три године на трону а добро је познато колико је тешко задржати се на самом врху. За нас је ово одличан увод у наредну недељу, када ће се женским тим Џудо клуба Црвена звезда прикључити мушком и по први пут учествовати на Лиги шампиона. Сви ови резултати не би били могући без изузетне подршке коју имамо од наших председника, Стојана Вујка и Ивана Бошњака као и почасног председника ЏК Црвена звезда, Ивана Тодорова – истакла је Милица Жабић, капитен женске екипе Џудо клуба Црвена звезда.

Никола Николић тренер и спортски директор тима из Љутице Богдана није крио задовољство оствареним резултатом.

Још једном смо показали квалитет и упркос изузетно напорној сезони. Одлично су се показале како наше искусне такмичарке тако и наше кадеткиње које смо ове сезоне први пут извели на ово елитно такмичење. Треба имати у виду да наше такмичарке сваке недеље учествују на такмичењима на међународној сцени, али су девојке су јасно показале став и мотивацију да на најбољи начин још једном, И то трећи пут у низу одбране трон екипног шампиона Србије – закључио је Никола Николић.

Спортско друштво Црвена звезда честита џудисткињама, стручном штабу, менаџменту и свима у Џудо клубу Црвена звезда на још једном изузетном резултату и одбрани шампионске титуле.

Претходни текстБорјан спустио рампу Суперлигашима
Следећи текстСаопштење КК Црвена звезда мтс – обавештење