Кадети тимски до убедљиве победе

34

Настављају кадети Црвене звезде да уз допадљив фудбал остварују и убедљиве победе, а овог пута су изабраници Слађана Николића савладали Јагодину у оквиру 13. кола шампионата резултатом 7:0. Беспрекорно је у првом полувремену функционисао тандем Матеја Остојић – Урош Тегелтија, па је брзоноги бек уписао две асистенције, а крилни нападач два поготка и додвање за Стефана Голубовића, након чега је високи офанзивац сместио лопту у мрежу. И у наставку игре су доминирали црвено-бели, па су голгетерски биланс појачали Андрија Максимовић, Вељко Вукојевић, Виктор Стојановић и Дарије Маркочевић, а улога креатора припала је левим бековима – Давиду Ђурићу и Урошу Илићу, као и офанзивцу Душану Жагару.

Црвена звезда – Јагодина 7:0 (3:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Јелена Међедовић.

Стрелци: У. Тегелтија у 17. и 44, Голубовић у 20, А. Максимовић у 54, Вукојевић у 58, Стојановић у 76. и Маркочевић у 89. минуту.

Жути картони: Стојановић, У. Илић (Црвена звезда), Ристић, Лазић (Јагодина).

Црвена звезда: Драшкић, Остојић, Т. Илић, Стојановић, Ђурић (од 57. У. Илић), Милосављевић (од 57. Милошевић), Петровић (од 69. Жагар), А. Максимовић, Вукојевић, У. Тегелтија (од 69. Маркочевић), Голубовић (од 69. Ивановић).

Јагодина: Стојановић, Петровић, Ђурђевић (од 63. Атанасијевић), Ристић (од 63. Лакетић), Цветковић, Арсић, Марковић (од 26. Стефановић), Лазић, Миловановић (од 56. Станковић), Недељковић (од 63. Вулић), Пантелић.

У препознатљивом стилу игре, грађења офанзивних акција кроз пас, и у ову утакмицу ушли су пулени Слађана Николића, а коначан резултат је то и потврдио. Ипак, добро се бранила Јагодина на старту меча, па су до прилика наши кадети долазили углавном после прекида, када су покушавали штопери – Стојановић и Илић. Запретио је и Максимовић из слободног ударца у 10. минуту и прописно намучио Стојановића, али се резултат није променио.

Звезда је до вођства стигла у 17. минуту када је Остојић прошао по десном боку и центрирао за Уроша Тегелтију који се добро снашао у петерцу и главом закуцао лопту у мрежу. Предност је удвостручена три минута касније из готово идентичне акције. Поново је Остојић био тај који је упутио центаршут, али овог пута је Тегелтија главом одиграо на „другу“ стативу за Стефана Голубовића који је проследио лопту у мрежу.

Ређале су се прилике као на тацни за наше кадете, па су могли да погоде и Остојић, и Петровић, и Максимовић, али је у сва три наврата био концентрисан Стојановић. Ипак, до краја полувремена је још једном прорадио уиграни тандем Остојић – Тегелтија. Поново је брзоноги бек прошао по десном боку и центрирао за Уроша Тегелтију који је утрчао са леве стране и савладао голмана гостију у 44. минуту.

Наставио је Голубовић да лако осваја дуеле против дефанзиваца Јагодине, а такав случај био је и у 51. минуту када се заградио, предриблао чувара и добро гађао даљи угао са ивице казненог простора, али је лопта завршила поред гола. Нови гол виђен је четири минута касније, а најбољи стрелац тима Андрија Максимовић је још једном показао колико мало простора му је довољно да погоди. Одлично је центрирао Ђурић са леве стране, лопта је одскакутала до пенала, а тамо је спремно чекао популарни Меси и сјајно затресао мрежу Јагодинаца.

Заслужио је Вукојевић у потпуности да се упише у стрелце, с обзиром да је учествовао у акцијама које су претходиле головима у првом полувремену, а то статистички није било пропраћено. Пробио је Илић који је минут пре тога ушао у игру по левој страни и одложио лопту за брзоногог Вукојевића који је утрчавао са десног бока и рутински матирао Стојановића у 58. минуту.

Голгетерски инстинкт демонстрирао је Виктор Стојановић у 76. минуту, након што је Вукојевићев ударац после прекида Максимовића заустављен на гол-линији. Штопер је спремно чекао и одбитак рутински „спаковао“ иза леђа презимењака на голу Јагодине. Тачку на меч ставио је Дарије Маркочевић у 89. минуту сусрета након што је Жагар издржао неколико дуела на средини терена и упослио талентованог нападача који обожава ситуације „један на један“ и рутински их реализује.

Претходни текстУз помоћ Делија одбојкашице Звезде славиле против Срема
Следећи текстЗвезда увеличала стогодишњицу ФК Рађевац