Одбојкаши Црвене звезде заустављени у Финској

53

Саво Волеј – Црвена звезда 3:1 (22:25, 25:18, 25:22, 27:25)

Одбојкаши Црвене звезде после 115 минута беспоштедне борбе заустављени су у шеснаестини финала Купа ЦЕВ, иако су у првом мечу у Београду славили против екипе из Финске. Боља од изабраника Игора Жакића била је екипа Саво Волеј која је тријумфовала на домаћем терену са 3:1.

Упркос томе што су одиграли одлично у првом сету, одбојкаши Црвене звезде попустили су у наставку утакмице што је ривал искористио и добио три наредна за победу и пролаз у осмину финала Купа ЦЕВ.

Умор од дугог пута очигледно је учинио своје, међутим ваљало би истаћи да су се изабраници Игора Жакића борили до последњег поена. Посебно је драматичан био четврти сет.

Најбољи у тиму Црвене звезде био је Милан Пепић са 20 поена, док је Лазар Мариновић стао на 16 поена.

Игор Жакић, тренер одбојкаша Црвене звезде после тешког меча у хладној Финској је истакао:

Честитам екипи Саво Волеја који је одиграо дефинитивно мирнију и бољу утакмицу од нас. Са друге стране ми нисмо успели да се изборимо са неким објективним стварима које су сигурно утицале на то да данас не изгледамо баш онако како би требало. Дефинитивно, имали смо много расположенијег противника него што је то случај у Београду. Били су на свакој нашој лопти, изузев тог првог сета, где нисмо успели да их пореметимо ни сервисом. Тешко је играти у условима када ривал има добар пријем, а нас су константно терали на потез више, да сваку лопту стављамо на паркет. Једноставно данас нисмо могли ништа. Све што су „дирали“ остајало је у игри, негде нисмо успели да се снађемо са том врстом притиска. Жао ми је, јер је ово била добра прилика да одемо у наредно коло ЦЕВ Купа. Заслужено нисмо отишли, екипа Саво Волеја је била боља.

Претходни текстЦрвена звезда Грундфос – Лавови 36:16 (17:7)
Следећи текстИза југа Маракане – Омладинци осетили сениорски фудбал