Кадети без грешке

39

Кадетска селекција Црвене звезде славила је на гостовању у Краљеву против домаћег Кикера у оквиру 12. кола шампионата резултатом 0:4. Отпор домаћих пробио је Урош Тегелтија, да би до одласка на одмор погодио и Андреј Петровић. Ученици Слађана Николића су у наставку игре само потврдили теренску иницијативу и головима Андрије Максимовића и Вељка Милосављевића ставили тачку на меч.

Кикер – Црвена звезда 0:4 (0:2)

Стадион: „ФК Металац“, Краљево.

Судија: Павле Илић.

Стрелци: У. Тегелтија у 21, Петровић у 27, А. Максимовић у 51. и Милосављевић у 86. минуту.

Жути картони: Бошковић, Угљанин (Кикер), Т. Илић (Црвена звезда).

Кикер: Дебељаковић, Ердоглија (од 46. Димитријевић), Васиљевић, Бошковић (од 73. Дражанин), Јусуфовић (од 62. Мићовић), Милић, Стојановић, Живковић, Ратковић (од 46. Угљанин), Млађеновић (од 80. Шеховић), Степовић.

Црвена звезда: Драшкић, Остојић, Т. Илић (од 54. Милошевић), Стојановић, Ђурић (од 78. У. Илић), Милосављевић, Петровић (од 78. Миленовић), А. Максимовић (од 71. Жагар), Вукојевић (од 71. Голубовић), У. Тегелтија, Маркочевић.

Нису часили часа наши кадети и на терен су приступили са жељом да што пре дођу до вођства. После неколико добрих покушаја, дефанзивни бедем гостију успео је да пробије Урош Тегелтија у 21. минуту након акције Вукојевића и Максимовића, у којој је потоњи сјајно центрирао, а на другој стативи спремно чекао талентовани офанзивац и матирао Дебељаковића. Убрзо је виђен и нови погодак, а поново је акција ишла по левом боку. Сјајно је Ђурић упослио Маркочевића, а он петом оставио лопту за Андреја Петровића који такве шансе рутински реализује.

Да није случајно Андрија Максимовић најбољи стрелац наших кадета, поново је популарни Меси демонстрирао и после соло-акције и пробоја по десној страни, сјајно погодио мрежу ривала са ивице казненог простора, а играо се 51. минут меча. Ређале су се прилике пред голом домаћих, бекови су били изузетно расположени и константно центрирали како би наши нападачи искористили гужву у шеснаестерцу, али организована дефанзива Кикера се добро држала у тим тренуцима меча. Ипак, домаћи су капитурали поново у 86. минуту када је Жагар центрирао из слободног ударца, а Вељко Милосављевић погодио и поставио коначан резултат.

Претходни текстМилојевић: Желимо да се реванширамо Раднику
Следећи текстЗвезда ТВ | Срнићевих 200