Одбојкаши Црвене звезде славили против Финаца

71

Одбојкаши Црвене звезде савладали су фински Саво Волеј са 3:2, по сетовима 25:18, 29:27, 24:26, 23:25, 15:10, у првом мечу 1/16 финала ЦЕВ купа. Реванш у Куопију на програму је у среду 16. новембра од 18 часова.

После изједначеног почетка, Црвена звезда је од резултата 13:13 појачала ритам. Учврстили су домаћи блок и одбрану, имали квалитетнији сервис од ривала, а при резултату 20:15, било је јасно да ће повести на овом сусрету.

Звезда је повела и на почетку другог сета. Било је 16:12 и сигурно вођство све до 21:19, кад су гости сјајним одбранама, са три поена у низу вратили потпуну резултатску неизвесност. Ипак, у завршници је Црвена звезда прва дошла до сет лопте, а на крају је искористила пету, када је искусни Милан Пепић из контранапада уписао осми поен у сету.

Није могло без драме у наставку меча. Завршница је донела праву драму, пошто је Црвена звезда успела да анулира минус од три поена (19:22) и дође до изједначења – 22:22. Први су до сет лопте дошли гости из Финске, али су искористили своју другу шансу, кад је Мики Јаухијаинен изблокирао Милана Пепића – 24:26 (2:1).

Четврти сет поново је донео драму у завршници и опет су се у рату нерава боље снашли гости из Финске. Имала је Црвена звезда две прилике да при резултату 23:23 дође до меч лопте, а кад их није искористила, стигла је казна. Американац Кисијел снажним контранападом донео је изједначење – 23:25 (2:2).

На почетку петог сета „црвено-бели“ су стекли два поена предности, а кад је Мариновић изблокирао Кисијела за 11:8, тренер Саво Волеј Куопија је затражио тајм-аут. Нови блок Околића за 13:9, наговестио је крај меча, који је уследио после сервис грешке Словака Јакуба Ковача, за коначних 15:10 (3:2).

Игор Жакић, тренер Црвене зврезде после победе против екипе Саво Волеј имао је разлога за задовољство јер су његови изабраници славилои у тешком мечу и то после два пораза у купу и првенству.

Види се да долазимо из два тешка пораза, нарочито се то односи на овај из Купа Србије. Сада је дошао овај тежак изазов, европска утакмица која има притисак. У у сваком случају Саво се показао као добар тим, мало греше, играју страшно дисциплиновану одбојку, са пуно ниских и брзих лопти на које ми нисмо навикли. Успевали смо некако да се изборимо у прва два сета, али је после био евидентан недостатак самопоздања када је требало да завршимо меч. Надам се да ћемо делованти смоуверено као на почетку сезоне.Знамо да можемо више него што пружамо. Дефинитивно је ситација таква да морамо да се психолошки извучемо из целе ове приче. Верујем да ћемо уз помоћ ове победе у томе и успети – објаснио је Жакић.

Милан Пепић, завршио је утакмицу против Финаца са 17 поена. Коректор црвено-белих одиграо је одлично када је за наш тим било и најпотребније.

Евидентно је да смо у лошем периоду. Имамо два везана пораза која нам са психолошке стране никако нису помогла у припреми ове утакмице. Види да се мучимо и тражимо. Ишло је ка томе да буде 3:0, али добро је и овако. У овом тренутку свака победа је злата вредна. Сезона је дуга и мораћемо да играмо боље него сад. Драго ми је због победе, једино ће се то и памтити из овог меча, јер доста тога није било задовољавајуће, а мислим да ће се сложити и саиграчи. Сада глава горе, гурамо даље, битно је да смо победили. Психолошки је лакше – рекао је Пепић.

Претходни текстОдржан други панел „Звездиног форума“
Следећи текстТема дана | Корисно предавање за звездаше у бизнису – како изградити имиџ