Победа пионира у вечитом дербију

34

Пионирска селекција Црвене звезде је савладала вечитог ривала резултатом 2:0, у оквиру 11. кола лиге. Изабраници Марка Петровића су боље отворили меч и заслужено повели преко Димитрија Шарића, који је искористио добар пас Павла Штулића и погодио даљи угао. Коначан резултат поставио је Алекса Дамјановић у 71. минуту, после сјајног продора и додавања Лазара Митровића.

Црвена звезда – Партизан 2:0 (1:0)

Судија: Јордан Игњатовић.

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Стрелци: Шарић у 12. и Дамјановић у 71. минуту.

Жути картони: Журић, Зарић, Јовичић (Црвена звезда), Ристић (Партизан).

Црвена звезда: Станковић, Ћопић, Николић, Вранић, Ивановић, Журић (од 49. Јокић), Костов, Штулић (од 70. Митровић), Шарић (од 58. Јовичић), Зарић, Дамјановић (од 80. Јанковић).

Партизан: Бањић, Стевановић, Вуковић (од 41. Ристић), Шкријељ, Милошевић, Павловић (од 75. Буђевац), Шишевић (од 52. Дупљанин), Роман, Цвијовић, Дончић (од 63. Обрадовић), Суботић (од 75. Ракић).

Изабраници Марка Петровића су ушли у меч директно и нападачки, настојећи да претежно игром по боковима угрозе гол гостију. Претили су у уводних 10 минута Штулић, Зарић и Дамјановић, али је мрежа гостију мировала. Ипак, у 12. минуту се притисак црвено-белих исплатио. Након сјајне акције, Штулић је послао одличан пас у простор, а добро се кретао Шарић и у ситуацији „један на један“ унутрашњим делом стопала од стативе погодио даљи угао, за велику радост наше екипе. Запретио је и Зарић четири минута касније, али је након сјајног продора са ивице казненог простора шутирао у руке голмана гостију. Могао је и Дамјановић у наставку да искористи грешку дефанзивне линије противника, када је пресекао додавање пред голом, али је Бањић успео да интервенише испред нашег центарфора. Запретили су наши бисери и у 35. минуту након сјајне акције. Шарић је одлично центрирао у казнени простор, а Штулић је у трку шутирао, међутим, само поред леве стативе.

Контролисали су игру црвено-бели и од старта другог полувремена, а прво узбуђење виђемо је у 52. минуту. Зарић је сјајно усао по десном боку и оставио поврстан пас на петерац, а Дамјановић је из прве шутирао преко гола. Крунисали су сјајну партију изабраници Марка Петровића новим поготком у 71. минуту. Брзоноги Митровић је феноменално ушао по десном боку и послао оштар пас на другу статову, а Алекси Дамјановићу није било тешко да спроведе лопту у мрежу, за великих два гола предности. Управо нападач нашег тима је могао да искористи грешку противника и пет минута касније, али је са овице казненог простора шутирао поред даље стативе.

Претходни текстОдбојкаши Црвене звезде посустали у Горњем Милановцу
Следећи текстПетровић: Кроз посед до победе у дербију