Петровић: Кроз посед до победе у дербију

34

Пионири Црвене звезде су славили у вечитом дербију резултатом 2:0, а утиске након заслужене победе изнео је стратег црвено-белих Марко Петровић.

Желим да честитам вечитом ривалу на доброј игри и фер и поштеној партији. Деловали су добро и утакмица је била баш онаква каква и доликује дербију – почео је Петровић.

Црвено-бели су дошли до предности после сјајне акције и реализације Димитрија Шарића.

– Сјајна акција је претходила том првом голу. Шарић се појавио у простору, где и треба да буде, баш како их и учимо и погодио даљи угао. Све се поклопило да то буде тако и да он постигне погодак. Било је мало осцилација током првог полувремена, али то је нормално, поготово у овом узрасту. Драго ми је да је утакмица ишла 70-30 у нашу корист и да смо на крају заслужено постигли и други погодак.

Контролисали су наши пионири дешавања на терену кроз посед, што је на крају и био један од пресудних детаља.

– То је пресудило. Контрола кроз посед и доминација, како са лоптом тако и без лопе, у смислу да је брзо вратимо у наш посед – то је нешто што нам је донело резултат. Тако их и учимо. Да у том смеру размишљају и тако се понашају на терену. Веома сам задовољан многим сегментима у игри данас, али и понашањем и како су дечаци карактерно изнели утакмицу. Нормално је да се деси и нека грешка, али отворено је све. Играмо тотални фудбал и ово је сјајна победа за нас.

Практично перфектни су били црвено-бели током читаве утакмице, и у нападачким, али и у одбрамбених задацима.

– Базирали смо се на организацији офанзиве, што се тиче поставке. Радили смо анализу наше игре пред овај меч и више смо се базирали на организацији напада. Увек идемо на победу, ко год да је противник и увек играмо нашу игру. Усмерили смо играче кроз анализу и кроз тренинг како треба да стоје дефанзивно и како треба да организујемо одбрану. Ставили смо „мале“ лидере у тим, који су задужени за поједине фазе игре и то нам је донело олакшице. Увек их подстичем на комуникацију. По мом мишљењу, дефанзива се решава 70 посто комуникацијом.

Дотакао се Петровић и циљева за ову такмичарску годину.

Циљеви су да наставимо као и у претходном периоду. Да немамо ни реми, а ни пораз и да завршимо лигу са свим победама. То је неки циљ, у смислу да не одустанемо од лепоте фудбала и од среће у нама – закључио је Петровић.

Претходни текстПобеда пионира у вечитом дербију
Следећи текстРутинска победа омладинаца