Милојевић: Уз навијаче до нове победе

63

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 15 часова и 30 минута дочекати Младост из Лучана у оквиру 18. кола националног шампионата, а очекивања пред меч изнео је стратег нашег тима – Милош Милојевић.

Мислим да су играчи спремни да сутра дају све од себе и победе утакмицу. У мислима нам је само тај меч против Младости, јер је то први следећи. О осталим утакмицама ћемо разговарати кад прође ова која је пред нама – почео је Милојевић.

Очекује наш стратег велику подршку звездаша на утакмици.

– Ужелели смо се домаћег терена и надам се да ће нам то бити предност, поред навијача, који ће дати момцима потребну дозу енергије, након психолошког пада после Монака. Добро је опет играти код куће.

Анализирао је Милојевић нашег следећег противника.

– Младост је једна добра, искусна екипа. Имају најбољег стрелца лиге и знају како да играју суперлигашки фудбал. Имају и два, млада и атрактивна играча, који имају енергије. Одани су свом систему који играју већ годинама, један на један, плус један у дефанзиви. То је нешто што њих краси. Добри су на прекидима, како офанзивним, тако и дефанзивним. Међутим, до нас је. Ако ми будемо били прави и ако момци буду мотивисани, мислим да се ми питамо, што се тиче резултата.

Више фактора је одлучило да наш тим не избори ново европско пролеће…

– Постоји више разлога. То треба анализирати. Наравно, у неким утакмицама маргинале, а у неким мечевима нисмо били довољно дисциплиновани да би их добили. Најпластичније објашњење је да смо кажњени за неке грешке за које претходних година нисмо. На крају се испоставило као премало за пролаз даље.

Истакао је Милојевић да и даље верује у екипу, али и нагласио да ово није максимум тима.

– Ово није максимум екипе. И даље верујем у тим и играче. Не бежим од одговорности. Ја сам тренирао екипу и бирао стартере за утакмицу против Монака, али и све остале, тако да преузимам одговорност на себе.

Говорио је Милојевић о томе да је увек спреман да прихвати критике.

– Увек имам разговоре са управом, после сваког меча. Нису ми замерили у том смислу, али једноставно, знам и сам кад сам крив, а када нисам. Довољно сам одговоран. Саслушам сваки коментар и прихватим сваку критику. Ако не саслушате, не можете ни бити бољи.

Поменуо је перспективни стручњак и двомеч против Монака…

– За све је потребно двоје. Мислим да је одлучило више ствари. Они су један јако добар тим који долази из јаког такмичења. Да би се добила једна екипа попут Монака, морате одиграти перфектно. Ми смо били скоро перфектни код куће, а онда тамо нисмо били толико перфектни. Било је много грешака. Опет кажем, не волим да кривим нити да упирем прстом, јер то су паушалне оцене, да су једног дана хероји, а другог кривци. Мислим да сви који смо у клубу морамо да им помогнемо да се врате на колосек и заврше полусезону, па ћемо анализирати дубље.

Када је реч о играчком кадру и стартној постави, Милојевић је имао кратак одговор.

То су неке ствари са којима не излазимо пре утакмице. Наравно, очекивано је да нам треба нова енергија. Најбоље да сви дођу сутра на стадион и виде ко ће се наћи на терену – закључио је Милојевић.

Претходни текстБВСЦ много бољи од Звезде
Следећи текстАна Живојиновић најбоља одбојкашица октобра