Важна победа Црвене звезде у Лакташима

62

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Игокеу у оквиру петог кола АБА лиге са 76:70.

Црвено-бели су тако стигли до четвртог тријумфа у сезони, и након важне победе над Бајерном, сада и Игокеом (након три узастопна пораза у Лакташима) у доброј атмосфери дочекују наставак у регионалном такмичењу где ће наредне три утакмице играти у хали „Александар Нколић“.

Црвено-беле су до важног тријумфа водили Вилдоза са 19 поена и 9 асистенција и Бентил са 17 поена, док је Филип Петрушев у својој најбољој утакмици од доласка додао 11 поена уз 9 скокова.

У екипи Игокее најефикаснији је био Реј са 24 поена, док су Стивенс и Крофорд уписали по 13.

Након почетног испитивања снага, (вођство Игокее 10-7) црвено-бели су појачали ритам и преко Вилдозе (три везане тројке) направили серију 11-1.

Домаћин који увек пружа одличне партије на свом паркету против црвено-белих, направио је серију 10-0 током друге деонице (највеће вођство Црвене звезде 30-18), али се на одмор отишло са плус шест – 41:35 за Црвену звезду.

Стивенс и Танасковић су повукли свој тим на старту треће деонице (38-45 до 46:45) али серијом поена у финишу те деонице Црвена звезда поново стиже до предности.

Као и у трећој, поново је завршница била добра, а након поена Бентила и Марковића црвено-бели су практично преломили утакмицу, иако се домаћин није предавао и са 4 узастопна поена увео меч у пенал завршницу коју је мирно привео крају Недовић.

Црвена звезда: Холанд 2, Вилдоза 19 (9ас), Лазаревић 9, Лазић, Мартин 4 (4ск), Добрић, Радуљица, Ивановић, Недовић 8, Марковић 6 (5ск), Петрушев 11 (8ск), Бентил 17 (7ск).

Црвено-бели већ у среду у раним јутарњим путују заједно са фудбалерима у Монте Карло, а наредне три утакмице у регионалном такмичењу играју код куће против Задра, Цибоне и Партизана.

Претходни текстРендулић: Верујемо у пролаз
Следећи текстЈовановић: Нашли смо решење на тешком терену доброг противника