Три злата за Емилију, Ђуричић најбољи такмичар на Европском првенству

294

Првенство Европе за традиционални карате за 2022. годину одржано је у Риминију у Италији. Звездини такмичари су постигли сјајне резултате и освојили прегршт медаља.

Емилија Антанасијевић је освојила три прва места и златне медаље у омладинској конкуренцији (до 20 година) и то: кате спорт, кате за традиционални карате и кате екипно за сениорке. Дуња Ђурић је освојила 1. место у борбамау конкуренцији млађих пионирки. Пионир Вукашин Живковић је освојио 3. место и бронзану медаљу у катама екипно.

Звездин јуниорски тим (до 18 година) у борбама је освојио 3. место у саставу: Михаило Шмит, Андреј Станић и Андрија Милетић. Звездин јуниорски тим у катама је освојио такође 3. место и бронзано одличје у саставу: Михаило Шмит, Андреј Станић и Аљоша Петровић. Млађа пионирка Лелица Петровић је у катама освојила 1. место и златну медаљу.

У сениорској конкуренцији Ненад Ђуричић је проглашен за најбољег такмичара Првенства Европе пошто је освојио укупно 5 медаља и то четири сребра (фукуго, фудокан спорт, кобудо и борбе екипно) и једну бронзу у катама.

Јуниори Борис Живковић и Растко Матијашевић су освојили екипно 1. место у катама за Икаидо карате (пара карате).

Тренер Црвене звезде Игор Гајић добио је признање за најбољег тренера Европе, као и за најбољег судију Европског првенства у Риминију.

Спортско друштво Црвена звезда честита освајачима медаља, стручном штабу и менаџменту Карате клуба Црвена звезда на изванредним резултатима на Европском првенству.

Претходни текстЗвездини кадети најсупешнија екипа на Меморијалу „Великани Војводине“
Следећи текстЗвездини бисери – Графичар победом до првог места