Убедљива победа одбојкаша Црвене звезде против Радничког

91

Одбојкаши Црвене звезде одиграли су још један перфектан меч. У трећем колу суперлигашког такмичења изабраници Игора Жакића победли су Раднички из Крагујевца са 3:0 на Бањици и за сада су уз Млади радник једнина екипа без пораза у текућој сезони. Ако се по јутру дан познаје, нема сумње да су црвено-бели већ сада истакли кандидатуру за титулу.

Само на старту меча одбојкаши Црвене звезде имали су донекле проблема, повели су гости из Крагујевца са 10:6, међутим онда је уследила офанзива домаћих и пет везаних поена за вођство од 11:10. Успели су преко Бохарева, да изједначе одбојкаши Радничког на 11:11, потом и 19:19, ипак то није било довољно да се зауставе расположени изабраници Игора Жакића, који су на крају први сет завршили са 25:22.

У другом сету није било толико проблема за црвено-беле, иако су одбојкаши Радничког на старту повели са 4:2. Тргли су се на време одбојкаши Црвене звезде и направили серију од пет везаних поена. Играо се потом поен за поен све до 9:8, а онда су домаћи преузели инцијативу, поново везали шест поена и већ тада је било јасно коме припада други сет, који је завршен са 25:17.

Пала је концентрација црвено-белима у трећем сету што су искористили гости из Крагујевца и на 15:14, везали четири поена за 15:17. Уследио је период велике борбе. Црвено-бели су успели да одиграју добро у кључном трернутку утакмице и после 18:21, вежу три поена (два Мариновића и један Поломца) за 21:21. Улазак Пепића донео је бољу игру Црвене звезде, што је на крају резултирало добијеним и трећим сетом са 25:23.

Најефикаснији у тиму Црвене звезде био је Душан Николић са 14 поена, док је Лазар Мариновић освојио 12.

У наредном колу Црвена звезда (4.новембра) гостује Такову у Горњем Милановцу.

Црвена звезда – Раднички ДОО 3:0 (25:22, 25:17, 25:23)

СЦ „Вождовац“ на Бањици. Гледалаца: 150. Судије: Александар Петровић и Ђорђе Зеленовић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 6, Корпивица 8, Мариновић 12, Николић 14, Поломац 5, Караско 1, Пепић 1, Јовић, Ристић (либеро).

РАДНИЧКИ ДОО: Ковач 6, Петровић, Радевић, Ристић 12, Благојевић 11, Бохарев 7,Сташевић (либеро), Пантовић (либеро) Иванковић, Гоић 4.

Претходни текстМилојевић: Награда младима за рад на тренинзима
Следећи текстТрећа победа у низу Звездиних одбојкашица у Суперлиги