Трећа победа у низу Звездиних одбојкашица у Суперлиги

140

Реванширале су се у потпуности одбојкашице Црвене звезде, Омладинцу за недавни пораз у Купу Србије. У Старој Пазови, црвено-беле девојке су доминантном игром славиле против домаће екипе са 3:0.

Од почетка меча није било дилеме ко ће славити у овом мечу, јер су изабранице Ратка Павличевића одмах наметнуле жесток ритам.

Повео је,истина Омладинац са 7:3 у првом сету, ипак уз три везана поена стигле су наше одбојкашице до 7:6, међутим уследила је поново серија домаћих за 12:8. Уз мало среће и грешке ривалки дошле су црвено-беле до пет везаних поена. Уследила је клацкалица, а када је било најпотребније изабранице Ратка Павличевића су „преломиле“, везале једанаест поена и стигле до 24:17. Прве две сет лопте нису искористиле наше одбојкашице, али трећу јесте Божица Марковић за 25:19.

Слично је било и у другом сету, док је у трећем виђена потпуна доминација Црвене звезде. Иако је иза наших девојака напорна недеља, дуг пут од Финске и назад, то се у њиховој игри није примећивало. Сјајна физичка припрема дошла је до изражаја, а до још једне победе, треће у првенству, Црвену звезду су предводиле фантастичне Адела Хелић и Ана Живојиновић.

Управо је коректор Адела Хелић освојила и највише поена, укупно 16, а пратиле су је Стојић са 14 и Живојиновић са 13.

Наредни меч Црвена звезда игра на домаћем терену (4. новембра) против Јединства из Старе Пазове.

Одбојкашице Црвене звезде су после три кола убедљиво прве са девет бодова и без изгубљеног сета.

Александар Миловић, помоћни тренер одбојкашица Црвене звезде имао је разлога за задовољство после још једне убедљиве игре и победе:

– Веома битна победа за нас,наставили смо низ. Важно је да наставимо са добром игром, коју смо показали на овом гостовању у Старој Пазови. Иако резултат то можда не говори, била је ово тешка утакмица. Омладинац је екипа коју одликује велика борбеност. Морали смо да пружимо максимум, да бисмо дошли до бодова. Нисмо изгубили још увек ни сет у лиги, што је одлично. Остаје нам сада да се припремамо даље за Европу.

Адела Хелић, поново је одиграла одлично и већ сада је јасно да управа нашег клуба није погрешила што је ангажовала ову сјајну играчицу:

Честитам екипи на победи. Драго ми је да смо извукли максимум из ове утакмице, после напорне утакмице у Финској. Прорадила је одбрана, наш добар контранапад. Ово је заиста била једна добра провера пред следећу утакмицу квалификација Лиге шампиона – истакла је Адела Хелић.

Омладинац – Црвена звезда 0:3 (19:25, 19:25, 14:25)

Хала Спортова у Старој Пазови. Гледалаца: 50. Судије:Ђорђе Стевановић и Станислава Симић.

ОМЛАДИНАЦ: Кукило 3, Павловић 11, Шућуровић 4, Вајагић 18, Цветковић 2, Прашчевић, Стојановић 2, Лазовић 1, Јевтић 1, Стејповић 1, Маринковић 1.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Живојиновић 13, Хелић 16, Марковић 8, Ћировић 1, Стојић 14, Родић 5, Ђурђевић (либеро).

Претходни текстУбедљива победа одбојкаша Црвене звезде против Радничког
Следећи текстСедмица Звезде уз хет-трик Софије Сремчевић