Црвена звезда у осмини финала ЛЕН Еврокупа

76

Ватерполисти Црвене звезде савладали су литвански Жаибас 9:4 (1:2, 5:1, 1:1, 2:0) и обезбедили пласман у осмину финала ЛЕН Еврокупа. Последњи дуел на програму је у недељу ујутру (11:00) против домаћег Солнока.

Изабраници Дејана Савића су славили и у другом мечу на турниру у Солноку и остварили први циљ, пласманом у осмину финала. Такође, међу 16 екипа Еврокупа наћи ће се и Солнок, па ће меч последњег кола одлучивати о томе ко ће бити први у групи.

Дејан Савић је прилику за деби против Литванац пружио изданку Звездине школе, Рељи Данковићу. Осим у првој четвртини, коју је Жаибас решио у своју корист, головима Лобова и Гостаутаса, што је био довољан сигнал нашем тиму да у наставку меча „упали моторе“, нису имали већих проблема црвено-бели. Суботић је са пет метара у последњем минуту поставио 2:1 за крај уводних осам минута.

Лобов је на старту другог периода донео Жаибасу 3:1, и тада је уследила серија Црвене звезде 5:0, којом су преломили утакмицу и преузели контролу. Редом су погађали Суботић са пет метара, затим Васић, Суботић два пута заредом и Милојевић за 3:6. Серију између две четвртине наставио је Марко Радовић за 3:7, а Јонкус погодио за 4:7 пред последњиг осам минута.

У последњем кварталу Вукићевић и Милојевич потврђују победу 4:9 и пласман у осмину финала.

Са четири гола Суботић је био најефикаснији, Милојевић је постигао два гола, по једном су били прецизни Васић, Радовић и Вукићевић.

ЖАИБАС – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 4:9 (2:1, 1:5, 1:1, 0:2)
Солнок, базен: „Визилабда арена“. Судије: Петер Ван дер Ло (Холандија) и Ориол Ђаумандреу (Шпанија). Петерци: Црвена звезда 2(2).

ЖАИБАС: Мотузас, Виткаускас, Воитенко, Гостаутас 1, Јакутис, Лобов 2, Јонкус 1, Босић, Зурза, Галинок, Ивану, Бакуло, Кавалеуски. Тренер: Благоје Ивовић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Данковић, Гавриловић, Суботић 4(2), Васић 1, Банићевић, Басара, Вукићевић 1, Семан, Милојевић 2, Радовић 1, Ивановић. Тренер: Дејан Савић

Претходни текстМилојевић: Три бода најважнија, желимо да будемо ефикасни
Следећи текстЗвездиних 6 од 6 у Темерину