Милојевић: Уживао сам у нашој игри вечерас

56

Шеф стручног штаба нашег тима Милош Милојевић је сумирао утиске после велике европске победе (2:1) Црвене звезде над Трабзоном у оквиру петог кола групне фазе Лиге Европе.

Честитам момцима на доброј и храброј игри, поштовању свих захтева, али и озбиљном приступу, европском приступу током целе утакмице. Нисам желео у најави да екипу Трабзона подижем, а нас да спуштам, они су изузетна техничка екипа са квалитетним појединцима, није лако играти против њих. Честитам мом стручном штабу на одличној припреми утамице,али и играчима који су то изнели. Није лако, мислим да смо се вратили један корак назад када су дали гол са 35 метара на среће у и квалитет Бакасетаса. Причали смо да наставимо са истом игром како смо се о договорили, да неке ствари урадимо мало боље. Мислим да смо у сваком тренутку знали шта хоћемо и колико хоћемо, нисмо одступили од наше игре. Имали смо лопту довољно у поседу, желели бисмо да тај проценат буде мало виши, међутим некада противник не дозволи да спроведете у дело све што сте замислили. Могли смо да се одлучујемо у неким ситуацијама и за боља решења, али све у свему то су европске утакмице, играчи су опет показали да када треба су најбољи. После ове утакмице смо добили да опет 80 или 90 посто за Европу је све 100 посто у нашим рукама, а за Лигу Европе је можда 50-50 у нашим рукама да добијмо тамо, али и да се неки резултат поклопи. Задовољан сам овом утакмицом, горчина остаје што против Монака у првој утакмици нисмо узели бар један бод,који би нам пуно значио, али то је фудбал, из тога идемо јачи и идемо даље – истакао је Милош Милојевић.

Сложио се шеф стручног штаба нашег тима са констатацијом представника медија да су црвено-бели одиграли тактички одличну утакмицу.

– Желео бих да похвалим све играче који су играли у везном реду, могу да кажем неспојива комбинација, али када су дисциплиновани и спремни да се подреде захтеву и тиму, онда се њихов квалитет испољи. Треба времена, не могу неке ствари да им замерам, могу да земерам себи што немам више времена за рад. Идемо из утакмице у утакмицу. Мислим да смо и против Монака одиграли једну добру тактичку утакмицу, то је Европа и то су детаљи. Гол пуно значи и то је нешто што мало помути први навијачи утисак, али када мало анализирате утакмице у Европи смо играли добро, сем утакмице против Трабзона на гостујућем терену, којом нисам био задовољан. Имам времена за исправке, тактике, али не за онолико рада на тренинзима колико бих желео.

Поручио је Милојевић да континуитет у игри доноси резултате.

-Мислим да се однос и игра, али и када имате јасан став како хоћете да играте и када играчи то поштују некада резултат не прикаже праву слику. Знам да је то навијачима најтеже, као и нама. То су неке ставри које дођу, ако у континуитету понављамо такве игре, онда ће у континуитету бити и резултата, као и да ћемо изгледати све боље на терену, то је неминовност.

Истакао је стратег наше екипе да очекује подршку звездаша и у Монаку.

-Очекујем звездаше у Монаку, знам какви су наши навијачи и знам да то није јефтино путовање, али они дају све од себе и хвала им на томе. Имамо јаку дијаспору у Француској и Швајцарској, као и околним земљама, верујем да ћемо бити бучнији и бројнији. Ми ћемо се потрудити да пружимо још једну добру игру, као и да из те игре стигнемо до победе и резултата који нас води даље.

Истакао је Милојевић да не би прихватио осигуран наставак такмичења у Лиги Конференција уколико би му то неко понудио.

– Не, ја бих Лигу шампиона, ако можете да ми понудите. Треба ићи корак по корак, кад пожелите нешто много високо и ако паднете, не паднете толико ниско, то је мој став. Не желим да претим, то је најтеже гостовање против најквалитетније екипе, не толико због врућег терена, колико због квалитета њихове екипе. Мислим да треба да верујемо, Ференцварош је добио Трабзон у Будимпешти, можда могу и у Турској ако пруже сто посто својих могућности. Ни у једном тренутку током наше утакмице нисам погледао резултат друге, то ме стварно не интересује, не можемо да контролишемо, оно што можемо је наша игра и уживао сам у њој вечерас.

Говорио је шефс тручног штаба и о приказаној игри Букарија.

То је нешто што ја очекујем од таквих играча. Он је играч који има осцилације, али мислим да му треба мало адаптације. То људи превиде, поготово код нас у Србији, нарочито са офанзивним играчима. Биће све бољи и бољи. На њему је да ради и да се понавља као вечерас, а биће бољи и учинак. Не треба га оптерећивати исходом, што се тиче асистенција и голова. Треба га оптеретити његовом игром и квалитетом његове игре. Када та игра буде на довољном квалитету, као што је била вечерас, биће и голова и асистенција. Драго ми је због њега, али опет кажем, није битно ко „искочи“, битно је да победимо. Имамо квалитета на више позиција – закључио је Милојевић.

Претходни текстДраговић: Победа за фантастичне навијаче
Следећи текстКатаи ефикаснији од Панчева