Тријумф распуцаних кадета

61

Кадетска селекција Црвене звезде је савладала екипу Рада резултатом 7:1, у оквиру 11. кола националног шампионата. Изабраници Слађана Николића су одиграли сјајну партију, а поготово друго полувреме у ком су чак шест пута затресли мрежу противника. Најрасположенији у редовима наше екипе били су Стефан Голубовић и Дарије Маркочевић са по два поготка, док су по један гол постигли Андрија Максимовић, Игор Бубања и Огњен Миленовић.

Црвена звезда – Рад 7:1 (1:0)

Стадион: ‘Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Мирослав Миленковић.

Стрелци: Голубовић у 14. и 74, Бубања у 59, Маркочевић у 62. и 76, Максимовић у 80. и Миленовић у 90. минуту за Црвену звезду, а Петијевић у 69. минуту за Рад.

Жути картони: Ивић, Павковић, Живадиновић (Рад).

Црвена звезда: Драшкић, Остојић, Бубања, Стојановић, Ђурић, Милошевић, Петровић (од 77. Василић), Максимовић (од 83. Миленовић), Вукојевић (од 78. У. Тегелтија), Голубовић (од 83. Д. Тегелтија), Ивановић (од 56. Маркочевић).

Рад: Папић, Илић (од 66. Максимовић), Василов (од 46. Радоичић), Павковић, Петијевић, Маица, Ненадовић (од 73. Крстић), Живадиновић, Кршљанин (од 62. Бојовић), Николић, Самарџија (од 62. Ђорђевић).

Изабраници Слађана Николића су ушли у меч нападачки од првог минута, а већ на почетку је могло доћи до промене резултата. Играо се други минут када је Ђурић прошао по левом боку и оставио повратну лопту на ивицу шеснаестерца, али је Максимовић шутирао преко гола. Само четири минута касније су поново запретили црвено-бели и то у два наврата. Прво је Максимовић са ивице казненог простора шутирао поред гола, а већ у следећем нападу, Вукојевић је после додавања Петровића ушао у казнени простор и гађао искоса, али је голман гостију успео да одбрани. Мало је недостајало да наши фудбалери дођу до предности у деветом минуту, када је Максимовић упослио Голубовића лоптом у простор, а нападач нашег тима се наместио и искоса гађао даљи угао, међутим, статива је била савезник гостујуће екипе. Могао је и Петровић да се упише у стрелце у 13. минуту, када је сачекао додавање Ђурића, али је шутирао само у голмана. Само минут касније се исплатио труд црвено-белих. Максимовић је ушао у казнени простор и оставио „повратну“ за Вукојевића који је сјајно шутирао, а голман је ногом успео да одбије само до Голубовића, којем није било тешко да спроведе лопту у мрежу. До одласка на паузу је виђена нешто мирнија игра на обе стране, те се резултат није мењао.

У другом полувремену – фудбалска рапсодија Црвене звезде. Играо се 59. минут, када је Петровић одлично ушао по десном боку и центрирао на петерац, а усамљени Бубања је без већих проблема спровео лопту у мрежу. Само три минута касније, у стрелце се уписао и Маркочевић. Петровић је сјајно центрирао после слободног ударца на прву стативу, а највиши у казненом простору био је управо нападач нашег тима који је главом послао лопту у даљи угао. Успели су гости да смање у 69. минуту, када је Петијевић погодио са петерца, али то није омело наше кадете да наставе са голеадом. У 74. минуту се Голубовић по други пут уписао у листу стрелаца. Остојић је протутњао по десној страни и сјајно центрирао на петерац, а снажни нападач наше екипе је надскочио чувара и главом послао лопту иза леђа Папића. Нови погодак у режији изабраника Слађана Николића виђен је два минута касније, када је по други пут погодио и Маркочевић. Вукојевић је сјајно истрчао контру и несебично упослио центарфора црвено-белих, који је лако пласирао лопту у мрежу. У 80. минуту се у стрелце уписао и Максимовић, када је након гужве у шеснаестерцу гостију дошао до лопте и са пет метара је закуцао под пречку. На готово исти начин се у самом финишу у листу стрелаца уписао и Миленовић и тако поставио коначан резултат.

Претходни текстКарте за Трабзон у продаји
Следећи текстЦрвено-беле сутра путују у Финску на реванш меч 1. рунде ЛШ