Пораз омладинаца у дербију

77

Омладинска селекција Црвене звезде поражена је од вечитог ривала резултатом 1:3, у оквиру деветог кола националног шампионата. Упркос поразу, најлепши моменат на мечу виђен је у 29. минуту када је Јован Мијатовић после центаршута Марића захватио лопту „маказицама“ и постигао погодак.

Црвена звезда – Партизан 1:3 (1:1)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Иван Стаменковић.

Стрелци: Мијатовић у 29. минуту за Црвену звезду, а Петковић у 19, Видојевић (аутогол) у 52. и Мирчетић у 78. минуту за Партизан.

Жути картони: Видојевић, Марић, Вукичевић (Црвена звезда), Мирчетић, Влаховић, Петковић (Партизан).

Црвена звезда: Ј. Миладиновић (од 89. Маринковић), Недељковић, Лековић, Видојевић, Марић, Лечић (од 70. Вукичевић), Станковић (од 83. Брајић), Матић (од 46. Ивић), Пиргић (од 76. Стојсављевић), Мотика, Мијатовић.

Партизан: Михајловић, Илић, Ћелић, Алексић (од 90. Угрешић), Петровић, Трифуновић, Аћимовић (од 90. Николић), Јевремовић, Стјепановић, Влаховић (од 90. Петрушић), Петковић (од 75. Мирчетић).

Изабраници Зорана Рендулића су од првог минута стајали високо на терену, настојећи да пресингом стигну до лопте и дођу до ране предности, али су први запретили гости преко Влаховића који је у уводним тренуцима меча погодио пречку. Узвратили су наши омладинци у 16. минуту преко Лечића који је изборио позицију и са двадесетак метара снажно шутирао у десну страну, међутим, лопта је завршила поред стативе. Упркос доброј игри наших јуниора, гости су први стигли до предности, када је Петковић погодио рашље са ивице казненог простора. Ипак, то није омело наше фудбалере, који су константно нападали и вршили притисак на дефанзивну линију противника, а труд се исплатио у 29. минуту захваљујући феноменалном поготку Јована Мијатовића. Одлично је Марић центрирао са левог бока у казнени простор, а лопта је одскочила и стигла до популарног Бекама, који је на маестралан начин „маказицама“ сместио лопту у десни угао гола гостију, за ерупцију одушевљења и заслужено изједначење. Запретили су поново црвено-бели у 41. минуту када је сјајно Мотика центрирао из угла на петерац, где је скочио Лековић и главом шутирао, међутим лопта је завршила преко гола.

Наши јуниори су офанзивно ушли и у друго полувреме, па је резултат могао да се промени после два центаршута Мотике, али у првом наврату Лековић није био прецизан, док је у другој ситуацији лопта протутњала кроз петерац гостију. Помало и неочекивано, гости су стигли до предности у 52. минуту после неспоразума Видојевића и Миладиновића… Разбранио се Михајловић па је успео да заустави и ударац Лечића главом који су готово сви већ видели у мрежи. Лечић је запретио и у 61. минуту када је главом шутирао пре гола, а минут касније је ногом гађао Пиргић, међутим деловао је Михајловић и више него сигурно. Одличну прилику смо имали и у 70. минуту када је Мијатовић петом одложио до Ивића, а он упослио Марића на петерцу који је добро шутирао, али је Михајловић у стилу рукометног голмана успео да одбрани. Минут касније, још један зицер који нисмо успели да искористимо, а поново је голман гостију био највећи кривац за то, с обзиром да је успео да заустави ударац Мотике главом из петерца. Вечити ривал је казнио неискориштене прилике и у 78. минуту преко Мирчетића стигао до новог гола и поставио коначан резултат на дербију.

Претходни текстТрећи тријумф рукометашица
Следећи текстЦрвена звезда мтс дочекује Будућност