Звезди припао први дерби, половичан успех у Крагујевцу

81

Ватерполисти Црвене звезде савладали су вечитог ривала у Крагујевцу, у другом мечу првог турнира Регионалне лиге – 13:12 (3:2, 5:3, 3:3, 2:4), и остварили половичан учинак.

Бојан Банићевић је вечерас имао право наступа, а јубилеј у Звездиној капици обележио је Вук Милојевић својом 100. утакмицом.

Црвено-бели су од самог старта били бољи тим, све до самог финиша. У првој четвртини видели смо гол за гол, Семан и Суботић су доносили предност Звезди, Смиљевић из петерца и Милош поравнали резултат, а Танкосић првим голом донео 3:2 пре краја прве четвртине.

Први петерац је искористила Црвена звезда, Марко Радовић је био прецизан за 4:2, истом мером је узвратио и Гладовић, затим је погодио и у ситуацију са играчем више за 4:4. Вук Милојевић и Марко Радовић су вратили Звезди +2, Димитријевић за кратко смањио, а Гајић и Вукићевић поставили 8:5 за полувреме.

У трећем кварталу, црвено-бели сигурни, одржавали су разлику и држали конце утакмице. Милош је смањио минус у контри, а Танкосић са два веома ефектна поготка и Васић лепим лопом у контри повећали на 7:11. Смиљевић је задржао наду свом тиму голом за 8:11, а голман Костров је издржао нападе Црвене звезде у самом финишу, покушали су Радовић, Басара и Суботић.

Када је Семан погодио за 8:12 са два играча више на 5:42 до краја, очекивало се да је меч решен. Успорио се ритам утакмице што је одговарало противнику, Гладовић и Смиљевић су смањили на 10:12, а Вукићевић одбио налет у нападу са играчем више. Ипак, Гладовић са пет метара и Милош у контри за 15 секунди су довели црно-беле на само гол минуса, 12:13. Није било велике драме на крају, Звезда је одиграла одлично у одбрани и мирно привела меч крају.

Најефикаснији са 3 гола био је Вељко Танкосић, Лукас Семан, Милош Вукићевић и Марко Радовић су по два пута погађали.

За нешто мање од 20 дана исти противници састаће се на 25.мају у оквиру 3.кола Суперлиге. Црвено-бели путују у уторак у Барселону, где их очекује квалификациони турнир 1.кола ЛЕН Купа Европе. Противници ће бити домаћи Медитерани, италијански Трст, атински Аполон, Зугло из Будимпеште и словачке Кошице.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 12:13 (2:3, 3:5, 3:3, 4:2)
Крагујевац, базен: СЦ „Парк“. Судије: Миловић и Анђелић. Играч више: Партизан 7(3), Црвена звезда 6(3). Петерци: Партизан 3(3), Црвена звезда 2(2).

РАДНИЧКИ: Костров, Јакшић, Милош 3, Радуловић, Гак, Гладовић 4(2), Тртовић, Димитријевић 1, Јауковић, Смиљевић 3(1), Гига, Попарић 1, Милошевић, Мушикић. Тренер: Милош Королија.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 3(1), Гавриловић, Марковић, Суботић 1, Васић 1, Банићевић, Басара, Вукићевић 2, Семан 2, Милојевић 1, Радовић 2(1), Ивановић, Гајић 1. Тренер: Дејан Савић.

Претходни текстЦрвено-бели одлични на турниру у Тузли
Следећи текстПораз Звезде од Јесеница псоле пенала