Гобељић стигао Пижона

51

Фантастичан је синоћ био Марко Гобељић, толико да су му у једном тренутку сви на стадиону скандирали „Гобеља, Гобеља“, свесни да се рад и труд увек исплате. Ипак, синоћ је Звездин универзалац обележио и јубилеј, с обзиром да је одиграо 50. европску утакмицу у дресу Црвене звезде и тиме се изједначио са легендом нашег клуба и четвртом Звездином звездом – Владимиром Петровићем Пижоном.

Марко Гобељић је фудбалер са најдужим стажом у актуелном играчком кадру Црвене звезде и ово је шеста сезона како је борбени Краљевчанин део нашег тима, а осим што је један од синонима за све европске успехе које смо кренули да остварујемо управо тог лета 2017. године, са собом је донео и звездашку црту, где се за свети грб бори на нивоу који превазилази максимум. И синоћ је било тако, па је Гобељић последњи атом снаге оставио на терену, и осим асистенције издвојио се као један од најбољих фудбалера на мечу.

Гобељић се са 50 европских наступа изједначио са легендарним Пижоном, али и саиграчем Ел Фарду Беном. Да је ово златна генерација Црвене звезде јасно говори чињеница да су према овом статистичком параметру, лидери Милан Борјан (72) и Милан Родић (62). Близу јубилеја су Славољуб Срнић са 46 и Гелор Канга са 45 европских утакмица у Звездином дресу, али и то је велико достигнуће, с обзиром да је поменути двојац иза себе оставио легенде као што су Дуле Савић (41), Куле Аћимовић (39), Зоран Филиповић, Милош Шестић, Михаљ Кери (35).

Претходни текстНиколић постигао најлепши гол у септембру
Следећи текстЛековић и Станковић: Имамо квалитет да презимимо у Лиги шампиона