Црвено-бели отворили сезону победом

87

Кошаркаши Црвене звезде мтс отворили су нову сезону убедљивом победом против екипе МЗТ Скопље Аеродром резултатом 87:67 (13:9, 26:13, 26:25, 22:20), у оквиру 1. кола АБА лиге.

Пред преко 3000 гледалаца у хали “Александар Николић” црвено-бели су успели да оправдају улогу фаворита и славили уз 16 поена Адамса, велики број асистенција (19) и само 5 изгубљених лопти.

Почетак утакмице обележила је нервоза обе екипе, што је карактеристично за отварање такмичарског дела сезоне. Као последица тога, прва четвртина је завршена са само 22 поена (13:9). У наставку меча изабраници Владимира Јовановића су пронашли нападачки ритам и на полувреме отишли са 17 поена предности, уз само 22 примљена коша као резултат јаке одбране и велику минутажу коју је тренер црвено-белих указао младом Николи Топићу.

У наставку игре црвено-бели су наметнули игру која им одговара, са пуно разноврсности и одличних решења у нападу. У једном моменту је било максималних 27 разлике за домаћина (60:33). Црвена звезда је до краја контролисала утакмицу коју је након тога мирно привела крају.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде је био новајлија Џејлен Адамс који је убацио 16 поена. Пратили су га одлични Ивановић са 12 и Мартин са 10 постигнутих поена.

КК Црвена звезда мтс: Холанд 8, Лазаревић 7, Адамс 16, Митровић 8, Лазић 6, Мартин 10, Ивановић 12, Илић 7, Марковић 3, Кузмић, Топић 6, Бентил 4;

МЗТ: Стојановски 17, Крастевски 14, Јитоглу 12…

Тренер КК Црвена звезда мтс Владимир Јовановић: – Честитам играчима на победи, кренули смо сезону како смо желели. Као што сте видели, прва утакмица је увек незгодна, у смислу да смо били нервозни на почетку. Али, после тога је наш квалитет дошао до изражаја, у неким деловима смо играли солидно, међутим, види се да нам играчи који фале, који су повређени, да недостају тиму. Пред нама је пуно рада, али верујем у тим, добро тренирају, и сваки дан показујемо напредак, што мени као тренеру јако прија и мотивише. Сигурно да време које немамо за додатно уигравање је проблем, али верујем у тим – рекао је Јовановић

Млади Никола Топић имао је значајну минутажу у суботу увече:

– Идеје које имамо су мало изнуђене. Што се тиче Топића, талентован је момак 2005 годише, играо је 20 минута, рачунамо на њега озбиљно. На њему је да ради, играо је солидно, може пуно боље. Али има подршку свих нас, свих играча. Стефан Марковић му пуно помаже и он је заслужан за његов рапидни напредак за ово време.

О повратку на терен репрезентативца Немање Недовића:

Немања има повреду која је незгодна, захтева третман. У фази је тренинга, не ради контактно са екипом, али иде добро, надам се да ће ускоро бити са екипом. Када ће одиграти прву званичну утакмицу, не могу тренутно да вам кажем. Верујемо у Адамса, да не верујемо не би био са нама. Њему је потребно време да се адаптира на нову екипу, нов систем игре, причали смо небројано пута.Што се тиче осцилација, али драго ми је што се Бранко Лазић баца на главу, потом Џон Холанд који се баца на записнички сто. То воле навијачи да виде, то волимо ми да видимо – рекао је тренер црвено-белих.

Црвено-беле већ у четвртак очекује отварање Евролиге и паклено гостовање Анадолу Ефесу, актуелном прваку Европе. Убрзо након тога (понедељак 13.10) кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују екипу Будућности у дербију 2. кола регионалне лиге.

Претходни текстЗвезда ТВ | Милуновићевих 100
Следећи текстНајмлађи Звездини рвачи одлични на „Трофеју Панчева“