Перишићева промотер акције ОКС и Тојота Србија

72

Марица Перишић Звездина узданица и трофејна репрезентативка наше земље учествовала је у акцији Олимпијског комитета Србије и компаније Тојота Србија, званичног возила Олимпијског тима Србије, тестирање возачких способности спортиста чланова ОКС у оквиру Националне возачке академије у Суботишту.

Марица Перишић је једна од спортисткиња која је имала прилику да прође обуку у оквиру НАВАК академије, учесница Олимпијских игара Токио 2020, наша џудисткиња Марица Перишић ово приликом је истакла:

– Веома ми је драго што сам имала прилику да будем овде са осталим спортистима колегама и да научим нешто више о безбедности у саобраћају. Феноменално и занимљиво искуство опробано у пракси, значиће пуно у будућности.

Овај тренинг намењен је возачима који прелазе умерене километраже и који користе аутомобил углавном за превоз од куће до посла.

Током целодневног тренинга, сви учесници су имали прилике да прођу напредни тренинг безбедне вожње и вожње у условима повећаног ризика од саобраћајне несреће. Тренинг се састојао од теоријског и практичног дела. Практични део се одвијао на тркачкој стази Националне возачке академије НАВАК, као и на различитим возачким полигонима и симулаторима.

Током тренинга, сви учесници су имали прилику да пробају и науче различите маневре приликом вожње у условима повећаног ризика (нагло заобилажење препрека на клизавом путу и при повећаној брзини; понашање аутомобила на путу приликом различитих атмосферских услова вожње, симулација превртања аутомобила на кров; симулација чеоног судара…).

Олимпијски комитет Србије и компанија Тојота Србија по други пут заједнички организују напредни тренинг безбедне вожње за спортисте и чланове Олимпијског комитета Србије.

Претходни текстПредседнички избори 11. и 12. новембра
Следећи текстДео дворане „Александар Николић“ у суботу затворен (сервисне информације)