Пешић за шест бодова

68

Голови Александра Пешића праве разлику, било је тако у прошлом мандату, а ништа другачије није ни данас, с обзиром на то да су његови погоци у мечевима против Новог Пазара и Напретка, донели шест бодова Црвеној звезди.

Сезона 2017/18 у којој је Пешић на 51 утакмици постигао 29 голова и уписао 21 асистенцију, без дилеме је једна од индивидуално најбољих у историји нашег клуба. Да је био важан шраф у резултатима које је екипа Владана Милојевића постизала говори и чињеница да смо те сезоне ушли у Лигу Европу, потом и презимили, а онда и ауторитативно освојили титулу шампиона Србије. Сада је поново ту, са можда и израженијом улогом него у првом мандату, и поново код Милојевића, али овог пута Милоша. Ипак, рекло би се да се популарни Шиља веома добро сналази, те да му је форма у узлазној путањи. Головима против Новог Пазара у 87. минуту и Напретка у 68. минуту, за победе од 1:2 и 1:0, директно су утицала на то да Црвена звезда у два меча освоји максималних шест бодова. У првенству је још и против Вождовца погађао, док је у Европи био прецизан у обе утакмице двомеча са Макаби Хаифом.

Када је реч о Суперлигашима којима је Пешић давао голове у Звездином дресу, то су – Раднички Ниш (5), Радник (3), Младост (3), Чукарички (2), Јавор (2), Напредак (2), Партизан (1), Вождовац (1), Нови Пазар (1). Голови се чекају против Војводине, ТСЦ-а и Спартака, али и Колубаре, Радничког 1923 и Младости ГАТ, против којих није имао прилике да игра у Звезди.

Рођени Нишлија је тако наставио где је стао у првом мандату, а не сумњамо да најбоље партије тек долазе. За сада је одиграо 63 утакмице и постигао 34 гола за Црвену звезду, а верујемо да ће бити још „држања за браду“, што је карактеристичан начин на који наш нападач прославља поготке.

Претходни текстРодољуб Гајић освојио злато са Србијом на ЕП за јуниоре!
Следећи текстЗвездини бисери – Седам победа