Други тријумф рукометашица, савладан Раднички у градском дербију

167

Рукометашице Црвене звезде савладале су у 2.колу Супер Б лиге Раднички са Црвеног Крста 31:21 у Хали спортова „Ранко Жеравица“ на Новом Београду.

Утакмица је почела минутом ћутања поводом трагичне несреће у којој је живот изгубила Марија Павловић, члан ЖРК Темерин. Спортско друштво Црвена звезда породици, пријатељима и ЖРК Темерин изражава најдубље саучешће.

Нису имале већих проблема да упишу и другу победу изабранице Весне Бојковић. Капитен домаће екипе Маша Живковић је постигла први гол на мечу, затим је уследила серија од четири гола коју је предводила Јана Момчиловић и предност коју црвено-беле нису испуштале до краја меча. Раднички је успео да у првом полувремену одржава прикључак, у финишу се приближио и на само гол минуса, али је сјајна била на голу Црвене звезде Јелена Нинковић. Зауставила је седмерац и имала неколико битних интервенција, које су омогућиле њеним саиграчицама да задрже вођство и преко Андрее Бонер и Олге Милојевић оду са 12:14 на одмор.

У другом полувремену брзо је сломљен отпор „крсташица“. Серијом 5:1 на самом старту су се одлепиле и мирно привеле остатак меча крају. У 51.минуту Тамара Марковић је донела прво двоцифрено вођство у серији 7:1, и та разлика је остала на снази до краја утакмице. Јелена Нинковић је зауставила још два седмерца у другом полувремену, спустила рампу и заслужено проглашена за играчицу утакмице. Раднички је успео да смањи заостатак на крају до коначних 21:31.

Андреа Бонер са девет голова најефикаснија, пратила је Јана Момчиловић са 7, Кристина Цвијановић је постигла 5. Дебитовала је Марија Конатар са 2 гола, колико је постигла и Ива Андрић. Деби на голу у финишу је уписала и Мина Савић.

Противник у 3.колу је Београд.

РАДНИЧКИ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 21:31 (12:14)
Београдхала: Хала спортова „Ранко Жеравица“. Гледалаца: 150. Судије: Димитрије Матић и Бранислав Вујановић (Београд). Искључења: Раднички 16, Црвена звезда 18 минута. Седмерци: Раднички 7(2), Црвена звезда 6(6).

РАДНИЧКИ: Јанковић, Катић, Костић 1, Мандић, Оровић, М.Тепша, Пењић 1, Игњатовић 1, Живковић 6, Вукосављевић, Радоњић 1, Милојковић, Тејић, Н.Тепша, Зелић 7(2), Васић 3. Тренер: Иван Мијатовић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Милојевић 1, Момчиловић 7, Бонер 9(5), Ђурковић, Ђорђевић 1(1), Савић, Цвијановић 5, А.Крћа, Кнежевић, Видић 1, Тамара Марковић 1, Тара Марковић 1, Кострешевић, Андрић 2. Тренер: Весна Бојковић

Претходни текстРаднички Крагујевац – Црвена звезда Грундфос 30:29 (16:15)
Следећи текстОдбојкаши Црвене звезде други на турниру у Новом Саду