Андреј Галовић првак Србије у МТБ маратону

93

Бициклиста Црвене звезде Андреј Галовић освојио је прво место и титулу шампиона Србије у МТБ маратону у сениорској конкуренцији.

Првенство Србије у планинском бициклистичком маратону „Стазама Деспота Стефана Лазаревића“ одржано је у селу Гружа, покрај манастира Каменац, у организацији Бициклистичког савеза Србије, Спортског савеза општине Кнић, Општине Рековац и БК Раднички из Крагујевца.

Такмичили су се сениори, јуниори, мастерси А и Б на стази дугој 62 километара, док је у женској конкуренцији вожена трка од 33 километара, односно 22 километара за млађе категорије.

Галовић је тријумфовао испред другопласираног Бориса Поповића из Рис сајклинга и трећепласираног Марка Станимировића из нишког Наисуса 018.

Стаза је била доста захтевна, доста дугачких успона, мало времена да се одмори. Трка је кренула јако од самог старта. Одвојио сам се на 15. километру и до циља одржавао предност коју сам имао – рекао је Галовић по завршетку трке.

Спортско друштво Црвена звезда честита Андреју Галовићу, његовим тренерима, менаџменту и свима у Бициклистичком клубу Црвена звезда на оствареном успеху.

Претходни текстЗвездине пионирке освојиле прво и друго место на турниру у Обудовцу
Следећи текстРаднички Крагујевац – Црвена звезда Грундфос 30:29 (16:15)