Васић, Банићевић и Семан црвено-бели

377

Душан Васић, Бојан Банићевић и Лукас Семан нови су чланови ВК Црвена звезда за предстојећу сезону.

Душан Васић (29, спољна страна) је повратник у редове Црвене звезде након три године. У првом мандату, у сезони 2018/19 постигао је 71 гол на 39 утакмица. Поникао је у родном Новом Саду и Војводини, затим је наступао за италијанску Флоренцију, Панатинаикос и Вуљагмени у Грчкој, сплитски Јадран пре доласка у Црвену звезду, а за Шабац и Динамо Тбилиси по одласку. Стандардни је члан репрезентације Грузије.

Бојан Банићевић (29, бек) је репрезентативац Црне Горе, који иза себе има велико инострано искуство стицано у последњих шест година. Поникао је на Шкверу, у Јадрану из Херцег Новог, затим наступао за Егер и Мишколц у Мађарској, Хању у Грчкој, Туркоа Лил у Француској, а протеклу сезону био део Катаније.

Лукас Семан (35, центар) словачки интернационалац који је последњих 10 година један од најбољих центара шампионата Мађарске је најзвучније појачање. Капитен репрезентације Словачке наступао је за дубровачки Југ, Егер, Сегедин, ОШЦ и Мишколц и биће од великог значаја за екипу Дејана Савића.

Нови члан Црвене звезде је и млади Вељко Фуштић (2005), шампион Европе протекле сезоне са кадетском репрезентацијом Србије, који је прикључен из Београда, док су део првог тима и издана Звездине школе Реља Данковић и Лука Гавриловић, који је наступао за Раднички из Крагујевца.

Екипу су напустили Богдан Ђурђић (Савона), Стефан Пјешивац (Динамо Тбилиси), Петар Смиљевић се вратио у Партизан, Дарко Стојановић је прешао у редове НБГ Вукова, Филип Гардашевић, Душан Тртовић и Никола Рађен.

Претходни текстЗвезда славила у Нишу
Следећи текстЗвезда боља од Новог Сада, за прво место са Војводином