Иза југа Маракане – Звездини бисери предводници репрезентација

69

Репрезентативна пауза је у току, а чак 16 бисера из Звездине фудбалске академије, добило је позив да наступи за национални тим у свом узрасту.

На списку репрезентације до 21 годину, нашло се пет фудбалера, а то су: Урош Лазић, Александар Лукић, Никола Станковић, Никола Кнежевић и Владимир Лучић. Они су се већ ставили на располагање селектора Горана Рогановића, пред предстојећи пријатељски сусрет против селекције Бугарске у Софији, који је заказан за 27. септембар од 18 часова. Станковић наступа за први тим нашег клуба, Лазић и Кнежевић су на позајмици у Графичару, док се Лучић и Лукић кале у Чукаричком, односно ИМТ-у.

Омладинску (У-19) репрезентацију Србије очекује учешће на 28. издању меморијалног турнира „Стеван Ћеле Вилотић“ који ће се од 22. до 26. септембра одржати у Суботици, Сенти и Кули, а позив селектора Јована Дамјановића добило је шест играча из црвено-беле Омладинске школе: Јован Миладиновић, Огњен Мимовић, Стефан Лековић, Виктор Радојевић, Јован Шљивић и Јован Мијатовић. „Орлићи“ ће већ данас одмерити снаге са селекцијом Финске од 18 часова, а потом их 24. септембра (16 часова) очекује дуел против репрезентације Португала у Кули, док ће се 26. септембра (17 часова) у Суботици састати са Француском. Интересантно је да ће шансу добити Миладиновић који је три године млађи од осталих саиграча, док су годину дана млађи Шљивић и Мијатовић који наступају за Графичар. За „љубичасте“ наступа и Радојевић, Мимовић носи дрес омладинске селекције црвено-белих, а Стефан Лековић носи дрес првог тима Црвене звезде.

Репрезентација Србије до 18 година је отпутовала у Италију, где ће одиграти две провере против домаће селекције. Дрес националног тима обући ће пет бисера из наше Омладинске школе, а то су: Коста Недељковић, Алексеј Вукичевић, Матеја Радоњић, Матеја Бубањ и Давид Ивић. Наши бисери су већ одрадили прву проверу, а селекција Италије успела је да слави резултатом 1:0 (0:0). Друга утакмица је на програму 24. септембра од 14 часова и 30 минута. Прилику да осети чар сениорског фудбала већ има Бубањ који је у Графичару, док су остала четворица важни шрафови у тиму који са клупе предводи Зоран Рендулић.

Претходни текстЛазаревић: Имамо добар амбијент, бићемо све бољи
Следећи текстЦрвена звезда и Специјална Олимпијада – тим који побеђује се не мења