Жакић: Чека нас занимљиво првенство, задовољан сам досадашњим радом

90

Потрудила се управа Црвене звезде да тренер мушке сениорске екипе Игор Жакић овог лета добије квалитетна појачања. Ако је долазак трофејног Александра Околића био само најава амбиција клуба из Љутице Богдана, онда су остала појачања међу којима су Лазар Копривица, Алекса Поломац, Лазар Мариновић само потврда жеље свих у клубу да се трофеји ове сезоне врате у црвено-белу породицу.

Од почетка августа одбојкаши Црвене звезде раде у својој кући, а сада су већ уши у фазу пријатељских утакмица.

У принципу сам задовољан досадашњим радом у припремном периоду. Проклетство свих тренера је да су увек незадовољни, али до сада је све како смо и замишљали, што се тиче провера, тренинга. Добро се ради, немамо разлога да се много жалимо. Углавном повреде су нас заобишле, имамо само изостанке због повишене температуре, ништа страшно. Неких већих незгода на срећу немамо – рекао је Игор Жакић, тренер сениорског тима Црвене звезде.

У минулом периоду екипа је одиграла и неколико пријатељских утакмица, а акценат је пре свега био на уигравању екипе.

– Имали смо три редовне и једну спаринг утакмицу, али резултат у тим дуелима није био у првом плану. Трудили смо се да видимо на чему бисмо у игри морали још мало да радимо. У сваком случају већи део онога што радимо на тренинзима претворили смо у дело, што ме радује. Играње на резултат оставили смо за наредну недељу, где ће и притисак те врсте бити већи.

Финална фаза припрема показаће и где се Црвена звезда налази пред почетак нове сезоне, а провера ће бити довољно да Жакић склопи победнички мозаик.

– За викенд нас очекује турнир у Новом Саду. Играмо против Новог Сада, а онда нас чека дуел против бољег из утакмице Војводина – Млади радник. Затим ћемо учествовати на мини турниру у Тополи. Играмо са Суботицом, затим чекамо бољег из дуела Топола – Партизан. Вероватно ће то бити последње провере пред почетак сезоне.

Екипа је претрпела значајне промене у односу на минулу сезону. Дошло је доста нових играча, па је логично потребно и време да се и они навикну на захтеве, односно принцип рада тренера Игора Жакића.

– Све иде својим током. Тачно, променило се доста играча, стигла нам је „нова крв“. Сви су жељни доказивања. Што се тиче кохезије није још на том нивоу, али идемо полако, дечијим корацима. Сад нам је фокус да будемо енергетски бољи, да делујемо као екипа и то је један од задатака на утакмицама.

Титула се већ дуже време чека у Љутице Богдана у мушкој конкуренцији, ипак сви су убеђени да ће се из Новог Сада на крају ове сезоне преселити у Београд.

– Сви негде мислимо да можемо, много тога је у игри. Морамо само да останемо чврсто на земљи до момента док се не будемо борили за нешто велико. Желим да покажемо нашу најбољу игру за циљеве које играмо. Не бежимо од највиших, ово је Црвена звезда, од нас се то и очекује.

Црвена звезда довела је врхунска појачања, али нису губили време ни остали клубови.

Генерално тренери о томе причају, ко се како појачао кад се сретну. Више екипа ће се борити за прва три места. Лига ће бити прилично јача. Вратили су се неки квалитетни момци из иностранства, бивши и садашњи репрезентативци. Неће бити лаких утакмица ове сезоне. Имамо и две екипе више сад, што значи и четири утакмице плус у лигашком делу. Биће захтевно без обзира да ли се игра код куће или на страни. По мени неколико је фаворита за титулу ове сезоне. Војводина као актуелни шампион, Црвена звезда, Раднички Крагујевац, Суботица. Сви смо ту негде слични. Првенство ће бити занимљиво – закључио је Жакић.

Претходни текстНеда, Лука и Стефан отворили продају сезонских карата на Малом Калемегдану
Следећи текстНедовић и Митровић: Чека нас још доста посла