У сусрет противнику – Напредак

55

Црвена звезда ће сутра од 17 часова дочекати Напредак на стадиону “Рајко Митић” у оквиру 12. кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Црвена звезда и Напредак су до сада одиграли укупно 62 утакмице. Наш тим је славио 44 пута, 14 сусрета је завршено нерешеним резултатом, док је екипа Напретка победила на само четири сусрета. Такође укупна гол разлика је у корист Звезде и износи 140:47.

Прва утакмица између Звезде и Напретка одиграна је у Крушевцу 21. новембра давне 1948. године, у којој је наша екипа победила резултатом 4:1.

Последњи пут Звезда и Напредак су се сусрели 15. маја претходне сезоне, а славио је наш тим минималним резултатом (0:1) на гостујућем терену.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

До Ваше карте за дуел против Напретка можете доћи путем линка: https://crvenazvezda.iticket.rs/scc.html. Улазнице ћете моћи да купите и на благајнама данас до 16 часова, и у недељу од 10 часова до почетка меча.

Цене карата:

Север – 300 динара
Исток – 400 динара
Запад – 500 динара
ВИП Запад – 1000 динара
ВИП 1 и 2 – 2000 динара
ВИП Галерија – 3000 динара

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо посматрају дуел између Црвене звезде и Напретка на стадиону “Рајко Митић”, ће моћи да прате меч преко нашег студијског програма на Звезда ТВ-у. Такође, пренос утакмице је доступан на каналу Арена 1 Премиум од 17 часова.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше фудбалере и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Фудбалери Црвене звезде се налазе на првој позицији на табели са 23 освојена бода и две утакмице мање у односу на остале екипе у домаћем шампионату. Седам победа смо остварили од почетка лиге и забележили два ремија, а да наш тим гаји нападачки фудбал сведочи гол разлика 29:5. На последњем дуелу у оквиру 11. кола националног првенства смо савладали Нови Пазар са 2:1 на гостујућем терену головима Милана Родића и Александра Пешића. Када је у питању Лига Европе доживели смо пораз од Трабзонспора у Турској са 2:1. Једини погодак за наш тим постигао је Вељко Николић.

Напредак се налази на десетом месту када је у питању табела Суперлиге Србије са прикупљених 11 бодова, уз гол разлику 9:12. Екипа из Крушевца је од старта првенства имала низ негативних резултата те је у првих седем мечева узела само два бода. Поражени су од Војводине (1:0), Чукаричког (1:0), Јавора (4:2), Новог Пазара (2:1) и нишког Радничко (3:2), а одиграли су нерешено против ТСЦ-а (0:0) и Вождовца (0:0). Међутим, после тога су везали три победе и успели да савладају Младост ГАТ (1:0), Спартак (2:1) и Раднички 1923 (1:0). Самим тим Напредак у добром расположењу и форми гостује нашем тиму на Маракани.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Напредак на већини мечева делује у класичном систему 4-2-3-1, а ту формацију управо је извео тренер крушевљана Душан Ђорђевић на последњем дуелу са крагујевачким Радничким. На голу је искусни голман рођен у Чачку – Никола Петрић. Тандем централних дефанзивача чине деветнаестогодишњи Немања Ђековић и Дејан Керкез који је током каријере наступао за пар тимова из Португала и капитен је екипе. Место лево бека намењено је за Владимира Пријовића појачање из данског Алборга, док је његов парњак крај десне аут линије Стефан Јовановић. Везни ред држе искусни Марко Путинчанин и Немања Крстић, а нешто офанзивнију улугу на средини терена има Петар Мићин. Небојша Бастајић дејствује по левом крилу, док десни бок у последној трећини терена предводи Марко Шарић. Позиција центарфора намењена је за Бојана Матића некадашењег играча Војводине и Партизана. Као опције са клупе ту су Срђан Кочић, Бојан Чечарић, Млађан Стевановић, Лука Лабан…

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Ненад Минаковић.
Први помоћник: Иван Микалачки.
Други помоћник: Драган Перановић.
Четврти судија: Данило Николић.
ВАР: Ђорђе Максимовић.
АВАР: Милован Ристић.

РАСПОРЕД ОСТАЛИХ УТАКМИЦА

Петак:

-16:00 Раднички 1923 – Младост ГАТ
-18:00 Младост – ТСЦ

Недеља:

-13:00 Вождовац – Чукарички
-17:00 Војводина – Јавор
-19:00 Радник – Партизан

Понедељак:

-17:00 Колубара – Нови Пазар
-19:00 Раднички Ниш – Спартак

Претходни текстСрђан Мијаиловић се вратио у Звезду!
Следећи текстДиректор Росић донео срећу из Брисела