Директор Росић донео срећу из Брисела

158

Традиционално ЦЕВ Гала вече одржано је у “Центру лепих уметности Бозар” у Бриселу, а то је била идеална прилика да се најбољима у свету одбојке уруче и признања.

Церемонија организована у главном граду Белгије наставља традицију започету пре скоро три деценије – извлачењем парова за групну фазу ЦЕВ Лиге шампиона. На свечаности су били присутни као домаћин председник ЦЕВ Александар Боричић и први човек ФИВБ Ари Граса, као и многобројне звезде светске одбојке.

Представника на ЦЕВ Гала вечери имала је и Црвена звезда. Никола Росић, генерални директор нашег клуба присуствовао је извлачењу парова Лиге шампиона, а имао је прилику да разговара и размени искуства са најбољима из света одбојке, као и са челним људима осталих елитних клубова Европе.

Најквалитетније европско такмичење као што је познато захваљујући успеху одбојкашица, већ од следећег месеца играће се и у Љутице Богдана.

Првакиње Србије у 1. колу квалификација дочекују финског представника Полки из Кусама. Први меч игра се 18. октобра у Београду, а реванш 26. октобра у Рованијемију, с обзиром да Полки нема халу у свом граду.

У конкуренцији одбојкашица биће одиграна три кола прелиминарне рунде елитног такмичења. Два победника 2. кола квалификација избориће пласман у групну фазу, док ће поражене екипе из 2. кола у међусобном дуелу у 3. колу одредити још једног учесника групне фазе.

Црвена звезда ће, уколико тријумфује у прва два кола играти у Ц групи Лиге шампиона 2023. са Вакифбанком, Новаром и Потсдамом. У случају да пласман оствари као победник мечева 3. кола, српски шампион ће играти у Д групи са Фенербахчеом, Лођем и Штутгартом.

Иначе на Гала вечери у Бриселу додељене су и награде најуспешнијима у минулој сезони. За најбољег одбојкаша проглашен је Камил Семењук. Примач сервиса ЗАКСЕ из Кеђержина и репрезентације Пољске, освојио је раније ове године другу узастопну титулу Лиге шампиона док је са селекцијом своје земље – недавно био други на Светском првенству.

За најбољу одбојкашицу проглашена је Швеђанка Изабел Хак, која је освојила чак пет трофеја са екипом Вакифбанк из Турске.

Претходни текстУ сусрет противнику – Напредак
Следећи текстЦрвена звезда у посети ОШ“ Светозар Марковић“