Милојевић: Кажњени смо за грешке, али још се игра

76

Црвена звезда је поражена резултатом 2:1 од Трабзона на гостујућем терену у оквиру другог кола групне фазе Лиге Европе, а утиске после меча изнео је Милош Милојевић.

Некад играте и колико вам противник дозволи. Могли смо боље, али да бих дао конкретне разлоге како и због чега, морао бих да погледам још једном утакмицу и анализирам. Постоје неке ствари које увек морају да се испоштују у фудбалу, то су простори у којима се не губи лопта, интензитет у дуелима, чување играча у свом шеснаестерцу. То су ствари које се подразумевају. Кажњени смо из тих ситуација, нису нас „изиграли“ – почео је Милојевић.

Несрећно је Звезда остала са играчем мање када је искључен Кангва у 63. минуту.

– Није био Кангва једини играч са жутим картоном. Жао ми га је, криво му је, извино нам се свима, али и он као играч мора да има одговорност и буде опрезнији ако има картон. Међутим да сам размишљао да мењам играче са картоном, онда бих „извадио“ и Санога и још двојицу да будем сигуран. Кангва је имао узлазну путању у утакмици, а да мењам играча који је добар и може да направи предност у средини – нема логике у ситуацији када јуримо резултат. Нисам видовит. Причали смо да буде опрезнији, али то је утакмица и тренутак. Није урадио намерно, али у Европи не смете да правите грешке.

Објаснио је Милојевић формацију са којом је Звезда изашла на терен на данашњем мечу.

– Што се десног бека тиче, наше опредељење је да играмо са три штопера. Нисам био задовољан позиционирањем Ераковића, јер је стајао као бек, а то не треба да игра. Разлог због је Срнић заиграо пре Гобељића је тај што је профилно више одговарао Трезегеу и ту није било проблема док је он играо. После смо морали да јуимо и мењамо и то је било опредељење у наставку. Имамо простор да играмо и са три и са четири у одбрани. Имамо три добра штопера, а реално нам ни Трабзон није направио много прилика из игре, већ из наших грешака. Морамо да усмеримо и везне играче да долазе у шеснаестерац, да буду опаснији, то су ствари које нам недостају из меча у меч. Николић је попунио тај простор и одмах постигао гол. То је модел како треба, али није довољно урадити само једном.

Није желео да пореди квалитет Монака и Трабзона, али је похвалио Милојевићтурског шампиона.

– Трабзон је квалитетан тим. Имају скуп искусних и добрих играча и у сваком делу тима су такви. Не волим да гледам буџете и улагања, али и ту можете да видите смернице. За мене је то и даље 11 на 11, или 11 на 10 као данас кад смо добили црвени. Није на мени да мерим дал је бољи Трабзон или Монако, али на оба меча смо имали шансе. Фали нам храброст и жустрина у дуелима, као и навика да се игра на брзим теренима са мање додира и да се попуњава казнени простор са више играча. Планирали смо и да будемо агресивнији кад су позиције и кад су окидачи за пресинг. Желели смо да притиснемо Сиописа и Хамшика, али њихов распоред је био добар, а ми далеко у просторима. Нисмо били компактни и нисмо довољно пута ушли у ситуацију да их казнимо.

Кулибалију је још увек потребно време да стигне до праве форме.

– Тешко је прогнозирати кад ће бити у форми. Што се физичке спреме тиче, он може да буде на максимуму кроз две, три недеље. Што се форме за игру тиче, не може да је има, док не игра. Фали му утакмица, али немамо простора да разигравамо играче. Нама 11 најбољих у том дану мора да игра… Имао је Кулибали добар улазак у игру против Новог Пазара, данас смо несрећно добили црвени картон, па му је фалила подршка, а он није тај играч који игра један на четири. Требао му је неко ближе, а фалио је играч ту. Да сам га извео и увео неког другог, психички би био потпуно катастрофалан, а треба нам за наредне утакмице, можда већ и за Напредак.

Циљ је јасан – све победе у наредним утакмицама Лиге Европе.

Ако хоћемо да идемо даље, морамо да победимо све утакмице. Не можемо да тријумфујемо четири пута одмах, али можемо да идемо редом. Прво Ференцварош код куће, па редом – закључио је Милојевић.

Претходни текстБорјан: Морамо да се издигнемо
Следећи текстЕраковић и Митровић у репрезентацији Србије