Иза југа Маракане – Јелић задовољан после тријумфа омладинаца

48

Омладинска селекција Црвене звезде је тријумфом започела овосезонско такмичење у Лиги шампиона за младе, савладавши екипу Омоније резултатом 1:0, у оквиру првог меча првог кола, а утиске након веома важне победе за црвено-беле јуниоре, изнео је главни тренер Звездине фудбалске академије – Никола Јелић.

Честитао бих Зорану Рендулићу, целом стручном штабу и момцима на победи и на једној коректној утакмици. Сусрећемо се са бројним кадровским проблемима, како због играча који нису могли да играју, тако и због момака који су повређени. Имали смо веома мало времена да уиграмо екипу, али момци су показали карактер, са играчем мање играли скоро 60 минута и успели да забележе победу и створе минималну предност пред реванш. Веома нам је значило играње Николе Станковића и Стефана Лековића и много тога доброг су нам донели, иако су и они били ван такмичарског ритма. Дефинитивно нас очекује још пуно посла… Оно што је најбитније је да пробамо да три, четири играча из ове генерације пребацимо у први тим Графичара или Звезде – почео је Јелић.

И поред тешког распореда, изабраници Зорана Рендулића су веома мотивисано ушли у утакмицу и показали квалитет и карактер.

-Тренер Рендулић и његови сарадници су спремали момке последње две недеље за ову утакмицу. Тешко је играти у ритму среда – недеља, јер је доста њих играло и за репрезентацију, што ће поново бити случај. Њима је Лига шампиона за младе најбољи простор где могу да покажу своје квалитете. Мислим да им никаква посебна мотивација није била потребна, већ да се за овакве утакмице живи целе године.

Верује главни тренер црвено-беле Омладинске школе у победу на Кипру.

Очекујем да ћемо у реваншу бити бројчано изједначени, надам се целу утакмицу и да ћемо одиграти још бољу утакмицу. Мислим да смо јуче мало били у грчу, поготово од момента када смо остали са играчем мање. Верујем у победу на Кипру – закључио је Јелић.

Изабраници Зорана Рендулића су до победе дошли поготком Луке Стојсављевића, када се у 15. минуту добро снашао у казненом простору и „одбијанац“ спровео у мрежу. Иако су у наставку већи део меча црвено-бели играли са играчем мање, момци су показали карактер и уписали битну победу. Реванш је на програму 5. октобра на Кипру, а верујемо да ће наши бисери одиграти још једну одличну утакмицу и уписати нову европску победу.

Претходни текстЦрвена звезда је шампион Србије у картингу!
Следећи текстЦрвена звезда промовисала појачања у обе конкуренције, из дана у дан све јача