У сусрет противнику – Трабзонспор

19

Црвена звезда сутра од 18 часова и 45 минута гостује Трабзонспору на стадиону “Шенол Гунес” у оквиру другог кола групне фазе Лиге Европе.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Наш тим се у својој славној и трофејној историји до сада никада није срео са Трабзонспором у званичним сусретима.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо посматрају дуел између Трабзонспора и Црвене звезде на стадиону “Шенол Гунес”, ће моћи да прате меч преко нашег студијског програма на Звезда ТВ-у. Такође, пренос утакмице је доступан на каналу Арена 1 Премиум од 18 часова и 45 минута.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше фудбалере и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Фудбалери Црвене звезде се налазе на првој позицији на табели са 23 освојена бода и две утакмице мање у односу на остале екипе у домаћем шампионату. Седам победа смо остварили од почетка лиге и забележили два ремија, а да наш тим гаји нападачки фудбал сведочи гол разлика 29:5. На последњем дуелу у оквиру 11. кола националног првенства смо савладали Нови Пазар са 2:1 на гостујућем терену. Када је у питању Лига Европе доживели смо пораз од Монака на Маракани минималним резултатом, али приказали одличну дисциплину у игри и по бројним статистичким параметрима надиграли ривала.

У оквиру турског првенства Трабзонспор заузима тренутно осмо место са 10 бодова. На шест утакмица немају идеалну статистику пошто су остварили три победе, одиграли једном нерешено и доживели два пораза. Такође, не могу се нарочито похвалити гол разликом која износи 8:8. Када је у питању плеј-оф за Лигу шампиона, Трабзонспор је елиминисан од Копенхагена. Први меч у Данској је завршен скором 2:1 у корист домаћег тима, док у Турској није било голова. У првом колу групне фазе Лиге Европе доживели су пораз на “Пушкаш арени” од стране Ференцвароша резултатом 3:2. У викенду за нама су поново изгубили меч, али у домаћем шампионату. Поражени су од стране Адане Демирспора такође са 3:2.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Трабзонспор често наступа у различитим системима, али варијације иду од формација са двојицом, односно једним нападачем што често зна да изгледа као 4-1-4-1 или 4-4-2. На голу је прва опција капитен Угурцан Цакир, а његова замена јесте млади Таха Тепе. У последњој линији тандем штопера чине Виктор Хуго и појачање из Бетиса – Марк Бартра. Место лево бека покрива Стефано Денсвил, а замена му је Ерен Елмали. Са друге стране десни бок држи искусни Данац – Јенс Стригер Ларсен појачање из Удинезеа. Везни ред најчешће кроје Жан Филип Гбамин некадашњи играч Евертона и московског ЦСКА, а уз њега су још Анастасиос Бакасетас и Енис Бардхи који може да игра и на боку. Десетку Трабзонспора је задужио Албукадир Омур коме је ово матични клуб и заменик је капитена. У нападу место стартера има и Махмуд Хасан познатији као Трезеге, репрезентативац Египта, док је најистуренији Макси Гомез који је из Валенсије стигао у тим из Турске. Његова замена или додатна алтернатива у нападу јесте центарфор који је променио много француских клубова у каријери – Умут Бозок.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Саша Стегеман.
Први помоћник: Кристијан Гителман.
Други помоћник: Марк Борсч.
Четврти судија: Роберт Шредер.
ВАР: Бењамин Бранд.
АВАР: Доминик Шал.

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

Четвртак:

– 18:45 Фејнорд – Штурм
– 18:45 Мидтјланд – Лацио
– 18:45 Монако – Ференцварош
– 18:45 Олимпијакос – Фрајбург
– 18:45 Карабаг – Нант
– 18:45 Реал Сосиједад – Омонија
– 18:45 Шериф – Манчестер Јунајтед

– 21:00 Рома – Хелсинки
– 21:00 Бетис – Лудогорец
– 21:00 Бодо Глимт – Цирих
– 21:00 Брага – Унион Берлин
– 21:00 Динамо Кијев – АЕК Ларнака
– 21:00 Рен – Фенербахче
– 21:00 Ројал Унион – Малмо

Претходни текстСписак путника за Трабзон
Следећи текстПавличевић: Задовољан сам радом, напредујемо из дана у дан