Павличевић: Задовољан сам радом, напредујемо из дана у дан

72

Одбојкашице Црвене звезде власнице дупле круне, већ месе и по дана припремају се за велике изазове који их очекују у домаћем такмичењу и најквалитетнијем европском.

Под командом трофејног тренера црвено-белих Ратка Павличевића за сада све иде по плану. Циљеви и амбиције се не мењају, а период адаптације играчица на новог тренера и његове захтеве успешно је завршен.

Ових месец и по дана брзо су ми прошли у раду. Неке играчице сам познавао одраније, неке сам сад упознао, а за све могу да кажем да су врло вредне и радне, посећене својим обавезама. Искрено, задовољан сам, како све то тече. Надам се да ћемо из тренинга у тренинг напредовати и да ћемо на крају сви бити задовољи – рекао је Ратко Павличевић, тренер одбојкашица Црвене звезде.

Када је у питању Црвена звезда резултати из минулог периода увек мотивишу на више и боље, ипак, у припремном период то није под бројем један.

-Увек се прича о резултату. То је бреме које ми носимо са собом, али инсистирати да резултат као резултат стоји као нешто примарно, не бих волео да то буде оптерећење, него да се фокусирамо на наш део посла и тренинг. Кроз тренинг и посвећеност долазе и резултати.

Одиграле су одбојкашице Црвене звезде већ једну пријатељску утакмицу, а данас у Старој Пазови предстоји им друга.

-Друга пријатељска утакмица је против Јединства, док смо прву одиграли са Инђијом. У тим првим мечевима у припремном периоду резултат није у првом плану. Трудим се да девојке добију исту минутажу да осете терен, да видимо какав нам је став на терену. Што се тиче те прве утакмице са Инђијом, могу да кажем да је била задовољавајућа. То је увод у све оно што предстоји, како се будемо уигравали то ће ићи све боље.

У новој сезони нема сумње ривали ће желети да скину Црвену звезду са трона, ипак то не оптерећује тренера Павличевића и његове играчице.

-Увек је било да је Звезда велика и вечита мотивација за друге екипе. Ипак, је ово клуб који има традицију, не мислим ту само на одбојку. Звезда је тај бренд, који носи интегритет, има доста навијача. Неће то ништа значајније променити, све зависи од нас како то ми будемо “хендловали”.

Практикују у Црвеној звезди да полако у рад уводе и јуниорке, како би осетиле тежину рада у сениорској одбојци и полако се уклапале у систем.

-Прикључиле су нам се две младе играчице. Из наше школе то је Вишња Жигић и дошла нам је млада Симоне, која тек треба да напуни 17 година. Ако будемо могли да уводимо овако две по две младе играчице то би било добро.

У наредном периоду одбојкашице Црвене звезде имаће доста обавеза када су у питању утакмице.

-У суботу у Ковилову играмо против Кенија која се код нас припрема за Светско првенство. И та утакмица ће нам добро послужити. Затим ћемо 23. и 24. септембра учествовати на турниру у Ужицу, тамо смо били позивани и прошле године. За крај месеца, односно 30. септембар и 1. октобар имамо традиционални турнир “Драган Шакота – Шале” у Београду.

Црвена звезда ће 19. октобра у првом мечу у квалификацијама за Лигу шампиона дочекати екипу из Финске Полки Кусам. На путу до пласмана у елитно такмичење, шампионке Србије ће морати да прођу два кола, а из квалификација само два победника иду у Лигу шампиона.

Немамо много информација о противнику, покушаћемо да дођемо до материјала, те екипе се углавном мењају. То се десило и код нас. Мада, није то баш код нас толико променљиво. Не знам да ли су они доста тога променили, али свака информација нам је битна. За сада, фокус је на нама и нашем раду – закључио је Ратко Павличевић.

Претходни текстУ сусрет противнику – Трабзонспор
Следећи текстКарте за Трабзон и на дан утакмице