Омладинци сигурни у Лиги шампиона

66

Омладинска селекција Црвене звезде је савладала Омонију резултатом 1:0, у оквиру прве утакмице првог кола Лиге шампиона за младе. Изабраници Зорана Рендулића су показали велику пожртвованост и упркос играчу мање током већег дела утакмице успели да дођу до врло важне победе. Једини, уједно и победоносни погодак за наш тим постигао је Лука Стојсављевић у 15. минуту, након што се добро снашао у казненом простору противника.

Црвена звезда – Омонија 1:0 (1:0)

Стадион: „ФК Вождовац“, Београд.

Судија: Лука Цибели (Швајцарска).

Стрелац: Стојсављевић у 15. минуту.

Жути картони: Никчевић, Лековић, Вукичевић (Црвена звезда), Спиридакис, Николаидес (Омониа).

Црвени картон: Никчевић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Недељковић (од 89. Цветковић), Лековић, Видојевић, Марић (од 62. Мимовић), Вукичевић ( од 74. Лечић), Станковић, Радоњић (од 46. Матић), Миладиновић, Стојсављевић, Никчевић.

Омонија: Христодулидес, Кирјакидис, Николаидес, Калафас, Сава, Асименос (од 90. Пизис), Неофиту (од 58. Спиридакис), П. Андреу (од 71. Хрисомилис), Христоу (од 71. А. Андреу), Пападопулос, Венизелу.

Изабраници Зорана Рендулића су одлично ушли у утакмицу, а већ у трећем минуту је могло доћи до промене резултата. Искористио је Стојсављевић грешку противничких дефанзиваца и ушао у средину, али је у ситуацији „један на један“ шутирао само у противничког голмана. Већ након три минута поново су запретили црвено-бели. Изборио се Станковић за позицију и снажно „пуцао“ са двадесетак метара, али је лопта завршила у рукама голмана гостију.

Труд наших бисера се исплатио у 15. минуту, након сјајног напада по десној страни. Миладиновић је пробио по десном боку и центрирао на прву стативу, Никчевић је главом погодио оквир гола, а Луки Стојсављевићу није било тешко да „покупи“ одбијанац и спроведе лопту у мрежу. Био је Радоњић у прилици да удвостручи предност у 21. минуту, али је гађао преко гола са ивице казненог простора. Ипак када је деловало да је све сјајно, и да ће наши омладинци мирни отићи на петнаестоминутни одмор, Никчевић је у смирај првог дела игре добио црвени картон.

Ипак, играч мање није обесхрабрио наше јуниоре, који су и у 49. минуту имали конкретну прилику да постигну гол и то поново преко вихорног Стојсављевића који је искоса са леве стране после контре коју је сам режирао, гађао право у голмана. Велико узбуђење уследило је два минута касније када се Миладиновић након гужве у казненом простору Омоније најбоље снашао и у паду шутирао, али од свега – затресао стативу.

Прилику да постигне погодак имао је и резервиста Матић у 66. минуту који је после додавања Стојсављевића, ушао у средину и са ивице казненог простора гађао у даљи угао, али је Христодулидес сјајном парадом успео да одбрани. Наставило се у истом ритму до краја меча, где су наши омладинци желели да дођу до још једног гола, али нису успели у тој намери, иако је првотимац Станковић добро гађао са дистанце у два наврата.

Наше бисере чека реванш 5. октобра од 18 часова када ће играти у Никозији, а верујемо да ће за тај сусрет бити спремни Ђурић и Радујко, који су данашњу утакмицу пропустили због повреда. Такође, игру је принудно због повреде у другом полувремену напустио Марић, па се надамо да је и са талентованим левим беком све у реду.

Претходни текстОдлична провера и тесан пораз од Монака
Следећи текстРендулић: Победа на главу и карактер