Милојевић: Брзина главни адут против Трабзона

26

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 18 часова и 45 минута гостовати Трабзону у оквиру другог кола групне фазе Лиге Европе, а очекивања пред нови међународни изазов изнео је шеф стручног штаба нашег тима Милош Милојевић.

Очекујем бољу представу него против Монака, како би дигли ниво игре и резултата. Поштујемо Трабзон, квалитетни су и имају добре појединце. Верујемо у оно што ми радимо и у ову групу играча и верујем да можемо боље. Долазимо после доброг резултата у Суперлиги на тешком гостовању, то је позитиван замах. Ако пружимо игру за нијансу боље него против Монака у задњој трећини, мислим да можемо до позитивног резултата – почео је Милојевић.

Упоредио је шеф стручног штаба нашег тима квалитете Монака и Трабзона.

– Трабзон се опредељује за посед, играју мање директно од Монака. Биће то игра поседа, где је веома битно да им то одузмемо и да пробамо да им угрозимо задњу линију, да им идемо иза леђа и да пробамо да искористимо наше брзе играче у нападу. Не мислим да ће бити иста утакмица као са Монаком, али биће захтевна што се тиче интензитета, квалитета и односа према игри. Међутим, реч је о тотално две профилно другачије екипе. Монако је физички моћна екипа, једна од бољих у Француској, док је Трабзон више састављен од превише искусних и квалитетних играча.

У редовима турског шампиона је неколико веома опасних појединаца…

– Имамо пуно информација о Трабзону, пратили смо их, и генерално се турска лига гледа у Србији. Знамо да је то тим састављен од квалитетних појединаца, не волим да издвајам, али имају квалитета у Омуру, Гомезу, Трезегеу, то су све играчи на високом нивоу са великим квалитетом. Ипак, не треба да се фокусирамо на једног играча, већ на то да зауставимо њихове квалитете у игри.

Сматра Милојевић да екипа и игра иду у добром правцу.

– Нисам у потпуности задовољан, то је теже, али контуре су ту и идемо у добром правцу. Задовољан сам како играчи прихватају захтеве и мислим да смо на добром путу.

Здравствени билтен је добар, упитник је само у случају Иванић.

– Здравствено стање је добро, сви се добро осећају и раде са екипом, па и Мирко Иванић. Питање за нас у стручном штабу је да ли и колико он може да одговори на овом нивоу, а ја сматрам да може. Само је питање перспективе, да ли ће то бити цела утакмица, полувреме, 20 минута. Морамо да калкулишемо са ризиком и видимо како се осећа. Неће нам представљати ништа радикалан проблем, јер имамо групу играча који добијају све више минута из утакмице у утакмицу и све боље играју. Иванић и Катаи јесу носиоци који су одиграли највише утакмица, ту су аутоматизми по левој страни, али прилагођавамо се на оно што имамо. Не искључујем могућност да обојица играју, али и ако не играју, имамо квалитет да држимо ниво.

Ипак, шеф стручног штаба нашег тима у сутрашњој утакмици наде полаже у Звездин квалитет

– Морамо да гледамо квалитет наше екипе и које су наше предности. Да ли смо ми екипа која је прављена за офанзивну транзицију, поготово кад се узме у обзир да у Суперлиги играмо против дуплог блока. Постоји могућност за премоћ, али и у доста других ствари можемо да будемо конткретнији, бољи, да контролишемо игру и да их померамо у зонама где нама одговара да би их казнили. Битан је однос према игри. Енергетски смо се подигли и треба да се подигнемо још, да имамо континуитет 90 минута и онда мислим да имамо квалитет да казнимо и Трабзон и било коју другу екипу. Да ли ћемо сутра добити утакмицу зависи и од противника, и од психолошке припреме, као и од тога квакви ћемо ми бити. Ако будемо на потребном нивоу – победићемо.

Истакао је и да је првенствена победа против Новог Пазара била изузетно важна.

Свака победа је битна, али та против Новог Пазара посебно. То је добар тренд и даћемо све од себе да тако наставимо – подвукао је Милојевић.

Претходни текстДођите да тренирамо заједно, отворили смо нове школице одбојке
Следећи текстМилуновић: Желимо да наставимо да померамо границе