Канга – покретачка снага наше екипе

95

Црвена звезда је уписала нову, веома важну победу на тешком гостовању, савладавши екипу Новог Пазара резултатом 2:1, а цео тим је још једном показао карактер и велику жељу за победом. Један од истакнутијих актера јучерашњег меча био је и Гелор Канга, који је уписао асистенцију, а према статистичкој платформи Инстат, забележио и највећи индекс корисности – 271.

Искусни габонски интернационалац и ове такмичарске године важи за неизоставан шраф у тиму који са клупе предводи Милош Милојевић, што показује из утакмице у утакмицу. Још једном је Канга бриљирао на терену, што је крунисао и асистенцијом и то у преломном моменту утакмице. Одлично је центрирала Звездина „осмица“ на петерац, а Пешић се најспретније снашао и сместио лопту у мрежу.

Бриљирао је Габонац у свима сегментима, а већина напада наше екипе почињала је управо од Канге. Када је реч о додавањима, чак 97 пута је успешно проиграо саиграче и остварио проценат успешности од 86%. Креирао је Канга велики број напада црвено-белих, што потврђује и податак да је остварио 11 успешних од укупно 16 додавања у завршној трећини терена.

Одличан је Канга био и у дуелима са противничким фудбалерима, а посебно у фази када је наш тим нападао. Искусни везни фудбалер је у шест од седам наврата излазио као бољи из дуела са противником када је наш тим нападао, а сјајан је био и у дуелима на земљи, где је остварио индекс од 67% (шест од девет).
Непогрешив је Канга био када су у питању дриблинзи, где је у четири ситуације успевао да предрибла противника и тако дође до индекса успешности од 100%. Успевао је у три наврата да одузме лопту домаћим играчима, од тога једном на противничкој половини. Највише је комбиновао са Милуновићем и Букаријем, а ништа мање запажен није био ни са осталим саиграчима.

Пружио је Канга још једну феноменалну партију, чиме је поново показао да је прави мотор и покретачка снага наше екипе. Верујемо да ће искусни везњак наставити да блиста у црвено-белом дресу и да ћемо се заједно радовати новим успесима наше Црвене звезде.

Претходни текстКарте за Омладинску Лигу шампиона у продаји
Следећи текстТема дана | Релаксација и едукација Звездиних бисера