Милојевић: Били смо бољи, заслужили смо подршку

77

Поражена је Црвена звезда од Монака резултатом 0:1 у оквиру првог кола групне фазе Лиге Европе, упркос томе што смо имали много више изгледних прилика. Ипак, пораз је дошао после гола из пенала, а утиске после утакмице изнео је Милош Милојевић.

Добар однос играча и добра представа, а све сем резултата је нешто што треба да нам буде пут којим идемо. Жао ми је играча и публике, жао ми је што из добре игре, залагања и енергије нисмо остварили повољан резултат. Током утакмице сам осећао да смо ближе победи него да чувамо реми, али тренутак несмотрености у ситуацији где лопта излази ван 16 метара, нема опасности, где реагује Срнић, ком је сад најтеже, из најбоље намере, и судија свира пенал. Опет имамо период где нам мало фали, конкретно шут Катаија који је остао на гол линији. Гол технологија није била на нашој страни. Ушли смо у утакмицу добро, створили шансе, били бољи у свим статистичким параметрима, али фалио је гол. Нема другог пута сем да се ради, исправља и да се с оваквом енергијом настави. Следећа утакмица је Нови Пазар, то нам је најбитније, с тим сад живимо и то је циљ. Добре ствари из ове утакмице носимо, а радићемо на томе да исправимо лоше – почео је Милојевић.

Одиграо је Срнић добру утакмицу, али тренутак несмотрености…

Што се тиче звиждука за Срнића, сигуран сам да он није хтео да направи пенал. То су тренуци када све иде против вас, али нема другог начина него да се дубоко копа да би се вратили на праву стазу. Имао је изванредан меч, добро се носио са брзином ривала, помагао у нападу, пар пута могао да дође у још бољу позицију да заврши сам. Немам замерке на однос и игру – деси се. Реч је о фокусу, тренутку неконтцентрације који мора да се поправи. Када видиш да излази лопта, станеш и наместиш се за аут. Међутим, то није плод неквалитета или лошег односа. Жао ми га је и даћемо му пуну подршку, не само ја, већ и цео тим, и већ јесмо, тако да се надам да ће се подићи.

Стаје Милојевић у заштиту играча, у сваком тренутку.

Када је реч о Катаију, моја је одговорност да заштитим играче, а звижди се оном ко је прошле сезоне имао кумулативно 45 голова и асистенција… Не постоји фудбалер на свету који нема пад форме. Катаи је одиграо добру утакмицу, уз мало среће је могао да постигне гол. Терен је мало раскопан на том делу одакле је гађао, али та његова лопта у 9 од 10 ситуација завршава у голу. Када играчи дају максимум, мислим да не заслужују звиждуке публике. Небитно о коме се ради, да ли је то Катаи, Канга, Николић, Митровић. Ако неко нема добар однос према игри, онда је то друга прича. Поштујем публику, волим атмосферу овде, био сам на трибинама као навијач, па и као помоћни тренер и сад као главни, али моја одговорност је да укажем да нам то одмаже. Не видим потребу да нам наша публика одмаже.

Узавреле су страсти биле на терену, јер смо сви желели једно – позитиван резултат.

– Измирили су се Канга и Букари. Фудбал је игра емоција, много тога кључа, тестостерони… Нисам видео ситуацију, али оно што знам је да су се изгрлили у свлачионици, извинили један другом и наставили да играју. Морају да контролишу боље ствари и можда сам био оштар према њима на полувремену, али то не трпим. Ми смо тим и нико не треба да искаче из тога. То нема везе с квалитетом и такве ствари се интерно решавају. Не приличе реномеу Звезде.

У недељу од 17 часова нас очекује утакмица против Новог Пазара.

– Свакој серији дође крај, и нашој и њиховој. Мислим да ће бити лако спремити утакмицу, јер вођени овом енергијом, треба нам још 20 посто против Новог Пазара који је лидер Суперлиге. Ми квалитет имамо, а с овим односом ћу лако да спремим утакмицу.

Жали Милојевић за бодовима, јер је Звезда имала изгледније шансе.

– Погађа ме резултат, јер када се да 100 посто и кад су однос и залагање на врхунцу, уз тактичко надмудривање противника и добру игру, а играчи све испоштују против Монака о ком не треба трошити речи, а то не буде награђено голом… Да нисмо имали шансе или да није био утисак да смо могли и до ремија или победе, мање би ме погодило, јер бих онда знао да немамо квалитет. Овако смо се испрсили против Монака, али фудбал је таква ствар да ситнице у два шеснаестерца одлучују.

Верује шеф стручног штаба нашег тима у нападаче.

Нападачи се хране головима и то им диже самопоуздање, али не постоји други начин да се распуцају него да одиграмо следећу утакмицу и да их доводимо у још боље шансе. Кад прораде, свима ће бити лакше – рекао је Милојевић.

Претходни текстБукари: Навијачи нас мотивишу, због њих дајемо више од максимума
Следећи текстРеми омладинаца