Црвена звезда – Монако 0:1 (0:0)

129

Фудбалери Црвене звезде су поражени од екипе Монака резултатом 0:1, у оквиру првог кола групне фазе Лиге Европе. Изабраници Милоша Милојевића су показали борбеност, претили и нападали током већег дела утакмице, али је ипак недостајало мало среће да црвено-бели изборе позитиван резултат.

Црвена звезда – Монако 0:1 (0:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 40.226.

Судија: Харм Осмерс (Немачка).

Стрелац: Емболо у 74. минуту.

Жути картони: Драговић, Пешић, Милуновић (Црвена звезда), Бадиашиле, Минамино, Головин (Монако).

Црвена звезда: Борјан, Срнић (од 76. Николић), Ераковић, Милуновић, Драговић, Родић, Саного (од 87. Кулибали), Канга, Букари, Катаи (од 87. Митровић), Пешић (од 54. Бен).

Резерве: Васиљевић, Гобељић, Панков, Лековић, Станковић, Николић, Кангва, Мотика, Ибрахим, Бен, Митровић, Кулибали.

Монако: Нубел, Вандерсон, Дисаси, Марипан, Бадиашиле, Енрике, Камара, Фофана (од 57. Диата), Головин (од 82. Јакобс), Минамино (од 57. Лукас), Бен Једер (од 66. Емболо).

Резерве: Дидилон, Лукас, Јакобс, Матазо, Аклиуче, Сар, Агилар, Диата, Емболо, Магаса, Мартинс, Окоу.

Изабраници Милоша Милојевића су одлично ушли у утакмицу, настојећи да мирном пас игром и нападима пре свега по странама створе опаснију прилику по гол. Прва озбиљнија прилика пред голом гостију виђена је у 10. минуту. Након доброг додавања Катаија, Родић је пробио по левом боку и центрирао на прву стативу, где је најближи лопти био Пешић, али успео је само да је скрене главом до Букарија који је изборио ударац из угла. Играло се прилично отворено на обе стране, те су црвено-бели поново запретили пет минута касније. Саного је сјајно упослио Катаија на левој страни, а Звездина „десетка“ је добро центрирала у петерац, међутим, чувар мреже гостију је успео да интервенише испред Букарија.

Играло се мало смиреније у наставку, а ново узбуђење виђено је у 37. минуту. Букари је примио лопту на десној страни, ушао у казнени простор и покушао да центирира, али је Бадишаиле успео да га изблокира и избаци лопту у корнер. Добро је центрирао Канга из угла на другу стативу, Нубел није успео да ухвати лопту, а Драговић није стигао да реагује онако како је желео, те је лопта завршила поред леве стативе. Најозбиљнија шанса у првом полувремену виђена је у 43. минуту, након одличне контре наших фудбалера. Канга је добро гурнуо лопту у простор за Букарија, а брзоноги нападач из Гане је добро истрчао контра наппад, ушао у казнени простор и искоса шутирао у ближи угао, али је Нубел некако успео да интервенише и спречи промену резултата. Неколико тренутака касније, и Милуновић је шутирао главом после ударца из угла, али је лопта завршила лево од гола.

Наставили су црвено-бели у одличном ритму и у другом полувремену, настојећи да смиреном игром дођу до предности. Мењао је у 54. минуту Милош Милојевић, па је уместо Пешића прилику добио Ел Фарду Бен. Низали су се напади нашег тима, а два минута касније је мало фалило да се Канга упише у стрелце. Изборио се за позицију Габонац и у свом стилу са двадесетак метара снажно „опалио“, али је голман гостију уз помоћ пречке успео да спречи промену резултата.

Наставила се Звездина офанзива, а у 61. минуту виђено је још једно велико узбуђење. Родић је оборен на левом боку, а главни арбитар је досудио слободан ударац. Одговорност је преузео Катаи и лукаво гађао у први угао, али је чувар мреже противника још једном успео да интервенише и крајњим напорима спречи да лопта заврши у мрежи. Запретио је још једном Катаи у 71. минуту, када се нашао сам и са двадесетак метара снажно „пуцао“, међутим лопта је завршила преко гола. Ипак и поред добре игре наших првотимаца, Монако је успео да стигне до предности у 74. минуту, када је Емболо био прецизан са беле тачке.

Остао је Бен на земљи у 77. минуту, утисак је био да је контакт с Марипаном постојао, али арбитар није свирао једанаестерац, иако је читав стадион скочио на ноге. У надокнади времена, Милуновић је добро скочио после корнера, али је Нубел успео да одбрани. Притискали су наши првотимци до последњег минута, али се резултат ипак није променио.

Претходни текстЧелси Хал треће појачање
Следећи текстДраговић: Боримо се даље, има још пет утакмица