У духу 11 бодова и првог места

75

Фудбалери Црвене звезде ће и ове такмичарске године наступати у групној фази Лиге Европе, где су претходних сезона бележили велике успехе и сјајне резултате. Претходне такмичарске године, црвено-бели су направили искорак и као првопласирана екипа у групи изборили историјски директан пролаз у осмину финала другог по јачини европског фудбалског клупског такмичења.

Звезда је била смештена у групи Ф, заједно са португалском Брагом, данским Мидтјиландом и бугарским Лудогорецом. У првом колу, на стадиону „Рајко Митић“ је гостовала Брага, а тим који је тада предводио Дејан Станковић, пружио је сјајну партију и уписао три бода већ на старту групне фазе победом резултатом 2:1. Првих 45 минута завршено је без голова, а потом су црвено-бели одиграли феноменално друго полувреме и стигли до важног тријумфа. Наш тим је до предности стигао у 75. минуту, када је Милан Родић погодио главом, након сјајног центаршута Александра Катаија из корнера. Само минут касније, гости су успели да поравнају резултат преко Галења, а коначних 2:1 поставио је Александар Катаи у 85. минуту, прецизним ударцем са беле тачке.

Наши фудбалери су у победничком ритму наставили и у другом колу, када су у Разграду савладали Лудогорец резултатом 1:0. И поред изостанака неколико важних играча, Звезда је одиграла још једну феноменалну утакмицу и била бољи ривал током свих 90 минута. Ипак, меч је потпуно обележио сјајни везиста нешег тима – Гелор Канга. Играо се 64. минут меча, када је Габонац примио лопту ван казненог простора и у свом стилу далекометним „пројектилом“ матирао голмана домаћих, чиме је поставио коначан резултат.

У трећем колу, наши првотимци су гостовали у Данској, екипи Мидтјиланда. У првом полувремену није било голова, а у наставку су боље почели црвено-бели. Бен је извео слободан ударац, Дегенек је вратио лопту у само срце казненог простора, а Диони је главом спустио до Мирка Иванића, који се сјајно снашао и снажним ударцем кроз ноге голмана домаћих довео наш тим до предности у 58. минуту. Ипак, Мидтјиланд је успео да изједначи двадесет минута касније, када је погодио Дир, те тако поставио коначних 1:1.

Уследило је и четврто коло, а на Маракани је гостовао урпаво дански представник, а Црвена звезда је доживела једини пораз, и то минималним резултатом (0:1). Наши момци су одиграли добру утакмицу и показали велику жељу за победом, али је противник ипак успео да дође до сва три бода. Ипак, то није омело наше првотимце да се брзо врате на победнички колосек, па је тако у петом колу на стадиону „Рајко Митић“ по други пут савладан бугарски Лудогорец. Добру партију црвено-белих поготком у 57. минуту је крунисао Мирко Иванић, када је на маестралан начин са више од двадесет метара прецизним ударцем „скинуо паучину“ са гола који је чувао Пат.

Последња битка за пласман у наредну рунду, водила се у Португалу, када су црвено-бели гостовали Браги. Након првих 45 минута није виђен ни један погодак, а други део утамице почео је боље за домаћина. Главни арбитар је показао на белу тачку, а прецизан са једанаест метара био је Галењо. Ипак, наши првотимци су наставили са одличном игром, што је у 70. минуту поготком са „креча“ наградио Александар Катаи. Бод у „Каменолому“ био је довољан нашем тиму да осигура прву позицију у групи и са 11 бодова прође директно у осмину финала Лиге Европе.

Верујемо да ће наши момци и ове сезоне дати све од себе да обрадују армију заљубљеника у црвено-беле боје и да ће се још једном уписати златним словима у богату историју Црвене звезде.

Претходни текстЗвездаши на каљењу – Радуловић у серији
Следећи текстПижон: Пуна Маракана и барјаци воде до позитивног резултата