Терзић: Милојевић је модеран тренер и наше дугорочно решење

42

Генерални директор Црвене звезде – Звездан Терзић пожелео је добродошлицу и пуно успеха нашем новом тренеру Милошу Милојевићу.

– Нисмо имали дилему када је реч о новом тренеру. Оног тренутка кад смо схватили да је одлука Дејана Станковића коначна и да је оставка неопозива, контактирали смо Милојевића, ког смо дуго припремали да једног дана преузме кормило шефа стручног штаба Црвене звезде. Он је дете нашег клуба, прошао је све селекције као играч, радио у стручном штабу код Дејана Станковића, и познаје играче и свлачионицу, тако да имамо континуитет. Најмање времена ће му бити потребно да се адаптира на услове и захтеве клуба као што је велика Црвена звезда. Милојевић је млад и модеран тренер, баш онакав какав је потребан Звезди, као што је рекао и спортски директор Митар Мркела јуче, али упркос томе што има свега 39 година, он има већ деценијски стаж као тренер. Спремао је он себе за велику улогу и велику сцену. Јуче кад смо га назвали, из прве је рекао да је спреман, није имао зарез, већ је рекао да долази, „ухватио“ авион и стигао. Не сумњам да ћемо наставити са успесима које остварујемо годинама уназад. Циљеви Звезде су јасни и то му је предочено. Прихватио је то са уверењем да не доводи у питање шампионску титулу и надам се да ћемо и у групној фази Лиге Европе која личи на групу Лиге шампиона остварити добре резултате и учинити поносним сваког навијача Звезде. Уговор је потписан на годину дана плус још годину. У случају да Милојевић освоји титулу, уговор се продужује на још годину дана, а свим нашим размишљањима, он је дугорочно решење за Звезду.

Захвалио се и Терзић и Дејану Станковићу на свему што је урадио за наш клуб.

– Желим да се захвалим досадашњем шефу стручног штаба Дејану Станковићу на свему што је учинио за наш клуб у овом периоду од скоро три године. Отишао је као победник и није уобичајно да тренер после дупле круне и обезбеђивања групне фазе Лиге Европе са седам бодова предности у првенству у односу на вечитог ривала, поднесе неопозиву оставку и оде. Два дана је размишљао и јуче је дошао хладне главе и замолио да га не убеђујемо, јер је то његова коначна одлука. Имали смо три године прелепих тренутака са Дејаном Станковићем и треба да будемо поносни на све што смо учинили. Освојили смо 22 бода у две групне фазе Лиге Европе, имали историјске двомече са Миланом и Ренџерсом. Освојене су две дупле круне и сад имамо предност у домаћем првенству. Дејану Станковићу желимо сву срећу, врата клуба су му отворена, јер је он део Црвене звезде и свих нас. Пријатељ и играча, и руководства, и навијача.

Фокус је сада на утакмици са Јавором која се игра вечерас од 20 часова и 30 минута.

Вечерас је утакмица са Јавором, у среду нас очекује дерби. Петак, 2. септембар је последњи дан за пријаву играча за Лигу Европе, а у наредна три, четири дана ћемо се бавити тим стварима – рекао је Терзић.

Претходни текстМилојевић: Знам Звезду, свестан сам одговорности и обавеза
Следећи текстКадети наставили победнички низ