Кадети наставили победнички низ

65

Кадетска селекција Црвене звезде уписала је нову победу, савладавши на гостујућем терену екипу Спартака резултатом 4:1, у оквиру четвртог кола националног шампионата. Изабраници Слађана Николића су пружили још једну феноменалну партију и током целог меча били бољи ривал на терену, чему сведоче и четири постигнута гола. Најрасположенији у редовима нашег клуба био је таленотвани Андреј Петровић са два поготка, а пратили су га Андрија Максимовић и Теодор Илић, који су се по једном уписали у листу стрелаца.

Спартак – Црвена звезда 1:4 (1:2)

Стадион: „Градски стадион“, Суботица.

Судија: Никола Петровић.

Стрелци: Десница у 28. минуту за Спартак, а Петровић у 4. (из једанаестерца) и 77, Максимовић у 20. и Т. Илић у 85. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Ђорђевић, Капетановић, Вујовић (Спартак), Ђурић (Црвена звезда).

Спартак: Ђураш, Зонић (од 54. Зонић), Војновић, Ђорђевић (од 50. Буљовчић), Капетановић (од 84. Стевановић), Стојановић, Ћурчић (од 54. Кирти), Десница (од 78. Малиновић), Вујовић, Павловић, Грбић.

Црвена звезда: Драшкић, Остојић, Т. Илић, У. Илић, Ђурић, Милосављевић, Петровић (од 84. Аранђеловић), Максимовић (од 70. Д. Тегелтија), Жагар (од 57. У. Тегелтија), Вукојевић (од 57. Катанић), Ивановић (од 57. Голубовић).

Изабраници Слађана Николића су сјајно ушли у утакмицу, а већ у четвртом минуту дошло је до промене резултата. Ивановић је оборен у казненом простору, а главни арбитар је без размишљања показао на једанаестерац. Одговорност је преузео Андреј Петровић и прецизним ударцем са беле тачке довео наш тим до ране предности. Наставили су црвено-бели са нападачком игром и након вођства, а нови гол виђен је у 20. минуту. Андрија Максимовић је сјајно ушао у средину са десног бока, наместио се и са двадесетак метара „опалио“ и погодио мрежу домаћих, чиме је дуплирао предност наше екипе. Домаћи су успели да смање осам минута касније преко Деснице. Два минута пре краја првог полувремена, талентовани чувар мреже наше екипе Вук Драшкић се истакао након што је одличном интервенцијом спречио да домаћи поравнају резултат, одбранивши једанаестерац.

Друго полувреме почело је нешто мирније, а изабраници Слађана Николића су кроз пас игру контролисали дешавања на терену. Претили су наши бисери у неколико наврата ударцима са дистанце, али се резултат није мењао. У 77. минуту, Андреј Петровић је по други пут успео да се упише у стрелце, након што се Голубовић сјајно заградио и „оставио“ повратну лопту за Петровића, који је прецизним ударцем погодио гол Ђураша. Црвено-бели су осам минута касније поставили коначан резултат након корнера. Голубовић је био највиши у казненом простору и главом шутирао, голман домаћих је успео да одбрани, а на лопту је натрчао Теодор Илић и без већих проблема је „сместио“ у мрежу, за коначних 1:4.

Претходни текстТерзић: Милојевић је модеран тренер и наше дугорочно решење
Следећи текстНови тријумф црвено-белих фудбалерки