Звезда у Лиги Европе – три пролећа

80

Црвена звезда ће и ове сезоне учествовати у групној фази Лиге Европе, у такмичењу у ком смо у претходна три наврата успевали да презимимо.

Претходна сезона је она у којој се направио искорак, највећи још од Барија. Успели смо да се пласирамо у осмину финала Лиге Европе, тиме што смо у групи са Брагом, Мидтјиландом и Лудогорецом завршили као први са 11 освојених бодова. На све то, гол разлика од 6:4 показала је да смо без дилеме били најбољи тим у групи Ф, што нас је довело до тога да прескочимо шеснаестину и директно у осмини финала одмеримо снаге са Глазгов Ренџерсом. У једној изузетно бизарној утакмици поражени смо са 3:0 у Шкотској, иако је резултат, објективно гледано, требао много другачији да буде (поништени голови, пенали, стативе, пречке,…), да би у реваншу победили са 2:1, али није то било довољно за улазак међу осам најбољих тимова у Лиги Европе. С друге стране, Ренџерс се пласирао у финале поменутог такмичења.

У сезони пре тога, правило гола у гостима које више није на снази нам је дошло главе. Са великаном као што је Милан смо одиграли 2:2 на Маракани, а потом и 1:1 у реваншу, када је мало фалило храброј Црвеној звезди да прође даље. Претходно смо као другопласирани са 11 освојених бодова уз гол разлику 9:4 прошли групну фазу са Хофенхајмом, док су испали Гент и Слован Либерец.

Серија добрих резултата је почела са Владаном Милојевићем када је Црвена зведа ушла у Лигу Европе у сезони 2017/18, а потом је наставио Дејан Станковић. Прво смо у групној фази заједно са Арсеналом прошли даље као другопласирани, а иза нас су остали БАТЕ Борисов и Келн. Освојено је девет бодова уз гол разлику 3:2, а такмичење смо завршили у шеснаестини финала против ЦСКА. Након 0:0 у Београду, резултат у Москви је био 1:0 за домаћина, иако смо и тада имали наше прилике да прођемо даље.

Претходни текстЈош једна „четворка“ омладинаца
Следећи текстКадети бројали до седам