Тирнанићева 23. у Европи, Јованчевић 19.

133
Извор: Instagram/@milana.tirnanic

Након троструког учешћа на дворанским Европским првенствима, Милана Тирнанић дебитовала је на отвореном у дисциплини 100 метара.

Сјајном квалификационом трком, темпираном за пролазак у полуфинале, обезбедила је наступ у наредној фази такмичења. Са шесте позиције и резултатом 11.57 секудни нашла се међу 24 спринтерке старог континента на 100 метара.

Извор: Facebook/SrpskiAtletskiSavez

Међутим, у превеликој жељи да себе и Србију представи у великом финалу, преступила је и остала без могућности да се бори за њега. Последња атлетичарка која се пласирала у финале била је Перез из Шпаније са 11.35 секунди.

Милана је својим личним рекордом надомак тог резултата за само две стотинке, а и коментатор преноса на РТС-у прижељкивао је обарање државног рекорда Корнелије Шинковић од 11.34 које би Милани и донео финале.

Велики је успех свакако иза Тирнанићеве и његог тренера Невена Ранића који из године у годину бележе линчне рекорде од 60 до 200 метара.

Страхиња Јованчевић на другом узастопном првенсту Европе

Након Европског првенства у Берлину 2018. године Јованчевић је поново био у реду најбољих европских скакача удаљ. Тада је са 7.69 био на 14. позицији.

Нажалост Јованчевић није успео да покаже у квалификацијама колико вреди ове године. Бележио је скокове на граници 7.80 метара који би га засигурно пласирали у још једно финале.

Међутим, скоком од 7.34 метара у квалификацијама заузео је 19. место.

Извор: Facebook/SrpskiAtletskiSavez

Бронзани 2019. године из Глазгова и државни рекордер у дворанским условима са 8.03 метара и вишеструки првак Балкана имао је успоне и падове током ове сезоне због повреда и проблема са имунитетом.

Верујемо да ће све то остати иза Јованчевића и да је већ Европко дворанско првенство у Истанбулу наредне године такмичење где ће поново експлодирати и обрадовати нас новим великим успехом.

Претходни текстОбавештење пред Макаби
Следећи текстТема дана | Звездаши, обојите Маракану, будите део спектакла