Кадети победом почели сезону

87

Кадети Црвене звезде су уписали прву победу у новој сезони, савладавши екипу Младости из Лучана, резултатом 2:1, у оквиру првог кола националног шампионата. Изабраници Слађана Николића су пружили сјајну партију и од самог почетка диктирали темпо, што су успели да крунишу са два гола у мрежи противника. Најрасположенији у редовима наше екипе били су Урош Тегелтија и Андрија Максимовић, који су се по једном уписали у листу стрелаца.

Црвена звезда – Младост Лучани 2:1 (0:0)

Терени Омладинске школе „ФК Црвена звезда“.

Судија: Александар Лукић.

Стрелци: У. Тегелтија у 50. и А. Максимовић у 90. минуту (из једанаестерца) за Црвену звезду, а Бонџулић у 68. минуту за Младост.

Жути картони: Стојановић, Милосављевић, Голубовић (Црвена звезда), Недовић, Вучићевић, Топличевић, Алемпијевић, Павловић (Младост).

Црвена звезда: С. Максимовић, Остојић, Стојановић, Т. Илић, Ђурић, Милосављевић, Петровић (од 64. Милошевић), А. Максимовић (од 90. Илић), У. Тегелтија (од 72. Катанић), Вукојевић (од 87. Д. Тегелтија), Голубовић.

Младост: Недовић, Рељић, Вучићевић (од 51. Павловић), Бошковић, Чубрак, Топличевић, Мијалков (од 55. Бонџулић), Шајиновић, Маринковић, Митровић (од 62. Радојичић), Алемпијевић (од 90. Чакаревић).

Изабраници Слађана Николића су ушли у меч смирено и концентрисано, настојећи да кроз пас игру створе опаснију прилику по гол гостију. Прва озбиљнија шанса виђена је у 26. минуту, када је Петровић добро центрирао из слободног ударца на другу стативу, али је Стојановић шутирао главом директно у Недовића. Уследио је налет наше екипе, па је тако четири минута касније запретио и Голубовић, али је шутирао преко гола. Могао је Стојановић да се упише у стрелце и у 37. минуту, када је након центаршута Максимовића шутирао главом преко гола. У наставку је запретио и Максимовић, али је са ивице казненог простора шутирао преко гола. Мало је недостајало да се Голубовић упише у стрелце у финишу првог дела игре, али је из окрета шутирао поред леве стативе, те се на паузу отишло без голова.

Други део меча је боље почео за изабранике Слађана Николића, па је тако у 50. минуту дошло до промене резултата. Ђурић је прошао по левој страни и убацио лопту у казнени простор, а након „одбијанца“, Урош Тегелтија се најбоље снашао и послао је у мрежу, за потпуно заслужено вођство нашег тима. И поред добре игре нашег тима, гости су успели да поравнају резултат из прве прилике, када је погодио резервиста Бонџулић. Црвено-бели су појачали ритам након изједначења, а први је запретио Милошевић, када је са ивице казненог простора снажно шутирао, међутим поред леве стативе. У 84. минуту поново је запретио Голубовић, када је са око шеснаест метара „опалио“, али је лопта прозујала неколико центиметара изнад пречке. Ипак, труд наших бисера се исплатио у надокнади времена. Катанић је ушао по левом боку и шутирао, а лопта је у руку погодила Топличевића, те је главни арбитар без дилеме досудио једанаестерац. Одговорност је преузео Андрија Максимовић и прецизним ударцем послао Недовића у једну, а лопту у другу страну, за коначних 2:1.

Претходни текстКангиних 150!
Следећи текстЦрвена звезда – Вождовац 4:0 (2:0)