Црвена звезда – Вождовац 4:0 (2:0)

126

Још једно прелепо вече на Маракани, голеада и сјајна партија фудбалера Црвене звезде која доказује да смо у сјајној форми пред двмоеч за улазак у Лигу шампиона, а овог пута смо савладали Вождовац резултатом 4:0, у оквиру шестог кола Суперлиге. Питање победника, изабраници Дејана Станковића су решили већ после осам минута када су погађали Александар Пешић и Осман Букари, а у финишу сусрета и Ел Фарду Бен, а оно што је посебно интересантно је да је Мирко Иванић у сва три наврата био асистент, да би потом наградио себе голом после додавања Канге, чиме је поставио коначан резултат.

Црвена звезтда – Вождовац 4:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 9132.

Судија: Марко Ивковић.

Стрелци: Пешић у 3, Букари у 8, Бен у 84. и Иванић у 88. минуту.

Жути картони: Станковић, Родић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Борјан, Станковић (од 46. Драговић), Милуновић, Ераковић, Родић, Кангва (од 76. Саного), Канга, Иванић, Букари (од 65. Митровић), Катаи (од 76. Бен), Пешић (од 65. Срнић).

Резерве: Васиљевић, Гобељић, Лековић, Драговић, Азаров, Саного, Срнић, Николић, Митровић, Мотика, Бен.

Вождовац: Крунић, Мијаиловић, Ивезић (од 60. Ајдиновић), Миловић, Хајдин, Дамјановић, Ђуришић (од 74. Новаковић), Пуртић, Ћирковић (од 60. Бурмаз), Пантовић (од 74. Вујановић), Теодоровић (од 54. Трифуновић).

Резерве: Катић, Бјелица, Сентоку, Трифуновић, Вујановић, Новаковић, Живковић, Ђорђевић, Ајдиновић, Марковић, Бурмаз.

Навикла је Црвена звезда своје навијаче на нападачки фудбал, поготово када је реч о утакмицама на Маракани, а ништа другачије није наговештено ни вечерас, и то већ у уводним тренуцима меча. Играо се трећи минут када је Иванић дриблао по левој страни и упослио Александра Пешића, а он се лукаво поставио испред Дамјановића и погодио ближи угао. Узвратио је Миловић минут касније ударцем главом из корнера, али су Борјан и статива успели да спрече дефанзивца Вождовца да поравна резултат. Но, наставила је Звезда да игра своју игру, па је поново Иванић у осмом минуту дриблао по левом боку на додавање Катаија, и оставио лопту на тацни Осману Букарију, који је удвостручио предност.

Могао је Букари и у 21. минуту да се упише, из мало некарактеристичне позиције за њега, с обзиром на то да је гађао главом, али поред стативе. Није стајао Иванић, константно је деловао као „мотор“ у средини терена нашег тима, а ситуација из 27. минута најбоље описује то. Протутњао је по централи, иза себе оставио неколико фудбалера Вождовца, али са ивице казненог простора гађао преко гола. С друге стране, гости су запретили у 33. минуту преко Пуртића који је са тридесетак метара снажно гађао, деловало је то опасно, али је лопта завршила преко пречке. Минут касније, из сличне позиције је гађао и Кангва на другој страни, али поново је лопта завршила изнад гола. Имао је и Катаи изгледну шансу у 43. минуту да се упише у стрелце, када га је Букари упослио на другој стативи, али је фалило висе концентрације у завршници, после чега се отишло на одмор.

Мењао је Мистер на старту другог полувремена, па је у игру ушао Драговић уместо Станковића, те је дошло до ротације у одбрани нашег тима, па је Ераковић прешао на позицију десног бека, док је аустријски репрезентативац заиграо у пару са Милуновићем. Приметно је било да су се фудбалери Црвене звезде често одлучивали за ударце са дистанце, јер се чинило као да постоји „рупа“ на терену између одбране и средине Вождовца, а тај простор је покушао да искористи и Канга, међутим, лопта је завршила преко пречке после његовог ударца са двадесетак метара. Нападали су гости, желели су да смање резултат, а покушај из 63. минута када је Хајдин гађао „маказицама“ измамио је аплуазе свих присутних на трибинама стадиона „Рајко Митић“, премда је Борјан парадом улепшао акцију. Наставио је Станковић да мења, а у игру су ушли Митровић и Срнић уместо стрелаца – Пешића и Букарија.

Неспретну реакцију Мијаиловића није успео да казни Катаи у 65. минуту, када је гађао искоса са леве стране, али је Крунић у стилу рукометног голмана успео да одбрани. Наставило се атаковање фудбалера Црвене звезде, а Станковић је настојао да током читавог меча одржава свежину прављењем правовремених измена, па су шансу у последњих 15 минута добили и Саного и Бен уместо Кангве и Катаија. Растрчан је био Срнић од момента када је ушао у игру, а могао је самог себе да награди у 83. минуту, када је са двадесетак минута из волеја гађао поред стативе. Минут касније се у стрелце уписао Ел Фарду Бен, а претходно је Крунић лоше испуцао лопту. Неодлучан је био голман Вождовца и гађао, али само до Срнића који је одиграо за Иванића, а он одложио за нападача са Комора и уписао трећу асистенцију вечерас. Перфектну партију крунисао је Мирко Иванић голом у 88. минуту после додавања Канге, када је рутински са леве стране погодио даљи угао и ставио тачку на меч.

Претходни текстКадети победом почели сезону
Следећи текстСтанковић: Добра и компактна игра, а сад да се опоравимо