Пјуник – Црвена звезда 0:2 (0:1)

91

Фудбалери Црвене звезде славили су над екипом Пјуника у реванш утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона, резултатом 2:0. Иако су изабраници Дејана Станковића у овај меч ушли са великом предношћу, потпуно концентриани дошли су до нове европске победе. Голове на овом мечу постигли су Гелор Канга са беле тачке и Милан Павков, за сигуран пролаз Црвене звезде у плеј-оф квалификација за најелитније клупско такмичење у Европи.

Пјуник – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Стадион: „Вазген Сагсјан“, Јереван, Јерменија.

Судија: Вилијам Колум (Шкотска).

Стрелци: Канга у 44. и Павков у 60. минуту.

Жути картони: Жунињо (Пјуник), Ераковић, Драговић, Ибрахим (Црвена звезда).

Пјуник: Бучнев, Гонзалес, Братков (од 77. Гарегињан), Коваленко, Авагијан (од 77. Најарјан), Цоцијуц, Харутјуњан (од 77. Ауси), Дашијан, Жунињо, Отубањо (од 62. Радески), Јуричић (од 84. Младеновић).

Резерве: Јурченко, Најарјан, Младеновић, Радески, Замбрано, Ауси, Ненадовић, Гарегињан.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Драговић, Милуновић, Ераковић (од 63. Станковић), Саного (од 46. Митровић), Кангва, Канга (од 77. Срнић), Букари (од 70. Ибрахим), Катаи (од 63. Бен), Павков.

Резерве: Поповић, Васиљевић, Лековић, Срнић, Станковић, Мотика, Ибрахим, Митровић, Бен, Охи.

Почетак меча прошао је у врло тврдом ритму, а играло се највише на средини терена, те у првих десетак минута утакмице није било шанси за први гол на утакмици. У 14. минуту меча уследила је прва прилика за изабранике Дејана Станковића. Кангва је „гурно“ лопту до Милана Павкова, ког је са леђа одгурнуо дефанзивац Пјуника, те се лопта одбила до Александра Катаија. Популарни „Магико“ је из незгодне позиције „опалио“ из прве, али је његов ударац завршио поред десне стативе јерменске екипе. Свега седам минута касније херој прве утакмице овог двомеча – Осман Букари, поново је хитао по десном боку противника. Након сјајног дриблинга пробио је одбрану Пјуника, и упутио оштар центаршут у казнени простор, али су противнички дефанзивци интервенисали и отклонили опасност. У 24. минуту меча истакао се и капитен наше екипе – Милан Борјан. Са шеснаест метара шутирао је Јуричић, али је Звездин чувар мреже рефлексном одбраном спречио промену резултата.

Мало је фалило да Звезда дође до предности у два везана наврата. Најпре је у 26. минуту утакмице Канга извео корнер и у његовом стилу послао теледиригован центаршут у срце шеснаестерца домаћих, где се налазио Немања Милуновић. Овогодишњи повратник у редове Црвене звезда надскочио је све фудбалере, али је његов првобитни ударац главом изблокиран. Високи дефанзивац је затим сопствени одбитак и шутирао волеј ударцем, али се Бучнев истакао одличном интервенцијом. Ипак, након гледања ВАР технологије главни арбитар овог меча, Вилијам Колум, утврдио је да је први ударац нашег штопера изблокиран руком Жуниња, те је у 29. минуту меча досуђен пенал за Звезду. Катаи је шутирао са беле тачке, али је Бучнев поново спречио вођство Црвене звезде.

Црвено-бели су ипак дошли до предности два минута пре краја првог дела игре. Поново су противници направили пенал након корнера наше екипе. Овога пута повучен је Секу Саного, а одговорност шутирања казненог ударца преузео је Гелор Канга. Репрезентативац Габона мирно је шутирао у леви угао, те погодио малу мрежу гола Пјуника.

Фудбалери јерменске екипе су на старту другог полувремена играли на „све или ништа“, како би евентуално дошли до преокрета на овом дуелу, те смањили резултатску разлику овог двомеча. Ипак, изабраници Дејана Станковића били су довољно концентрисани да спрече све претње домаћег тима. Лагано су удвостручили предност наши фудбалери после тачно сат времена игре. Александар Катаи је маестрално повукао лопту, а затим проиграо Марка Гобељића. Искусни бек Црвене звезде је са много осећаја „боцнуо“ лопту у петерац Пјуника до Милана Павкова, а горостасни нападач је главом рутински затресао мрежу за 2:0 и потврдио да је у фантастичној форми.

У 66. минуту меча Милан Борјан се побринуо да резултат остане непромењен. Након одбијене лопте, у сјајној прилици се нашао Јуричић и гађао даљи угао Звездиног гола, али је наш капитен поново био на висини задатка и скренуо ударац у корнер. До краја меча, изузетно мирно, а Станковић је константно „освежавао“ екипу, па су шансу током читавог другог полувремена добијали Митровић, Бен, Станковић, Ибрахим и Срнић.

Црвена звезда се укупним резултатом 7:0 пласирала у плеј-оф квалификација за Лигу шампиона. Наредни ривал је Макаби из Хаифе, прва утакмица биће на гостовању, а реваш на Маракани.

Претходни текстЗвездин караван измамио осмехе Крушевљана
Следећи текстЗвезда са Макабијем у плеј-офу