У сусрет противнику – Пјуник

77

Црвена звезда ће сутра од 19 часова гостовати у Јерменији екипи Пјуника на стадиону “Вазген Саргисјан” у оквиру реванш меча трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Први пут у својој богатој историји Црвена звезда је играла са Пјуником прошле среде на нашој Маракани у оквиру трећег кола квалификација за најелитније такмичење у Европи. Славили смо убедљиво над јерменским представником са 5:0. Реализацију је демонстрирао Осман Букари са три гола, а поред брзоногог крилног нападача погађали су Кингс Кангва и Стефан Митровић.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице између Пјуника и Црвене звезде биће доступан на каналу Звезда ТВ-а путем нашег студијског програма који ће трајати преко три часа, а почиње 90 минута пре утакмице. Такође, директно ћете моћи да пратите меч на програму Арена 1 Премиум од 19 часова.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Изабраници Дејана Станковића су стартовали одлично домаћи шампионат и забележили четири победе из исто толико дуела. Да наш тим гаји нападачки фудбал сведочи гол разлика 17:1, а од почетка Суперлиге Србије црвено-бели су нарочито били голгетерски расположени на Маракани. Редом смо савладали нишки Раднички (4:0), Колубару (5:0) и Младост из Лучана на страни (1:2) и Радник (6:0). Последњу победу смо управо остварили против сутрашњег ривала екипе Пјуника (5:0).

Пјуник је стартовао домаћи шампионат и доживео пораз од Арарата на свом терену минималним резултатом, а то је уједно и једина утакмица коју су играли у првенству. На евро сцени Пјуник је успео да савлада ривале у првом и другом колу квалификација за Лигу шампиона. Јермснки представник је био бољи од Клужа после боље извођених једанаестераца (3:2), пошто је након двомеча скор гласио 2:2. У наредној рунди Пјуник је успео да декласира Диделанж са 4:1 на гостујућем терену, а на изненађење свих код куће је као фаворит изгубио са 1:0.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Некадашњи леви бек јерменске репрезентације, садашњи шеф стручног штаба Пјуника – Егише Меклијан гаји формацију 3-5-2. У офанзивном сегменту игре у тиму Пјуника највећу опасност чини српски интернационалац Урош Ненадовић који је некада играо за Рад и Војводину, а уз њега веома агилан је и Јусуф Отубањо који се истиче моторичким способностима. Везни ред кроје Бразилац Менсалао и Харутјуњан који махом имају више слободе у игри и дејствују ближе противничком голу. Као “осигурач” иза њих наступа двадесетседмогодишњи Замбрано. Позиције фул бекова покривају искусни Артак Дашјан, односно Давиђан који је стигао у Пјуник на позајмицу из Кимхија. Дефанзивна тројка јермснеког клуба састоји се од руског интернационалца Коваленка, рођеног Београђанина Зорана Гајића и Бразилца Жуњина. На голу је стандардан Давид Јурченко.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Вили Колум (Шкотска)
Први помоћник: Давид МцГеачи (Шкотска)
Други помоћник: Франсис Конор (Шкотска)
Четврти судија: Кевин Кленси (Шкотска)
ВАР: Денис Хиглер (Холандија)
АВАР: Едвин ван де Граф (Холандија)

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

18:00 Жалигирс – Бодо Глимт
19:00 Викторија Плзен – Шериф
19:00 Аполон – Макаби Хаифа
19:45 Мидтјиланд – Бенфика
20:00 Динамо – Лудогорец
20:00 Ференцварош – Карабаг
20:30 ПСВ – Монако
20:30 Штурм – Динамо Кијев
20:45 Ренџерс – Ројал Унион

Претходни текстЗвездин караван „освојио“ Параћин
Следећи текстСписак путника за Јерменију