Букари као Шестић, Филиповић, Караси, Жигић…

78

Осман Букари је бриљирао на Маракани са три поготка у убедљивој победи против Пјуника (5:0) и тиме се уписао на златне странице Звездине историје поред имена легенди нашег клуба који су такође успели да постигну хет-трик на европским утакмицама.

Многим придевима се описивао интернационалац Гане када је задужио дрес Црвене звезде са бројем 11, а само неки од епитета јесу сјајан дриблинг, супериорна брзина… Све је то демонстрирао Букари на мечу трећег кола квалификација за најелитније такмичење на Старом континенту. После првих пола сата игре на Маракани на семафору је писало Букари. Пас који је упутио Александар Катаи и доста “празног” простора на терену били су довољни брзоногом крилном нападачу да “прегази” свог чувара, заобиђе голмана и пласира лопту у празну мрежу.

Финиш прог полувремена је поново надахнуо Букарија да буде прецизан, а овога пута је резантан ударац био неодбрањив за искусног Јурченка. Како би комплетирао до тада одличну партију, где је забележио и асистенцију за други погодак нашег тима који је спровео у дело Кингс Кангва, бивши нападач Гента је дао још један гол. Овога пута гађао је Букари веома “лукаво” и готово из мртвог угла постигао трећи погодак који је означио хет-трик.

Тиме се за веома кратак период Букари нашао међу славим именима, легендама Црвене звезде које су успеле да постигну три гола на званичним европским утакмицама. Бора Костић (Диделанж), Зоран Филиповић (Комило), Станислав Караси (Линфилд), Војин Лазаревић (Лозано), Милош Шетић (Авенир), Стеван Остојић (Панатинаикос), Зоран Антонијевић (Линфилд), Рајко Јањанин (Бенфика) су славни фудбалери нашег тима којима је то већ пошло за “ногом”. У новијој историји хет-трик су постигли Никола Жигић (Нистру), Дејан Лекић (Динамо Тбилиси) и Ел Фарду Бен (Европа), а сада се овим одличним учинком сада може да се похвали и Осман Букари.

Претходни текстКангва: Црвено-бела Маракана додатни мотив за Јерменију
Следећи текстКангва постигао најлепши гол у јулу