Звездин најефикаснији старт у 21. веку

49

Фудбалери Црвене звезде започели су нову сезону у феноменалном ритму и након уводна три кола Суперлиге Србије забележили су три победе уз гол разлику 11:1, што чини најбољи старт нашег клуба у националном шампионату у 21. веку!

Изабраници Дејана Станковића су у досадашњем делу државног првенства у потпуности доказали свој квалитет, јер су у прва три кола остварили максималан учинак, уз чак 11 датих, а само једним примљеним голом. Маестрална игра наших фудбалера довела је до ране Звездине предности на табели Суперлиге Србије од два бода у односу на другопласирану Војводину. Ово седми пут у последњих десет година да је Црвена звезда славила у све три уводне утакмице у првенству, али уз најбољу гол разлику!

Претходне сезоне црвено-бели момци нису на најбољи могући начин отворили нову сезону. Наиме, после прва три кола Звезда је постигла само четири гола, чему је много допринео реми без погодака у првој утакмици првенствене сезоне 2021/22. Ипак, сећамо се да је шампионат завршен у упечатљивом стилу – одбрањеном дуплом круном! Интересантан податак је чињеница да је Звезда у последњих десет година чак три пута остваривала идентичну гол разлику – 7:1, што се догађало 2019, 2018. и 2016. године.

Сезона 2020/21 је до ове године била најбоља по овом аспекту, када су Звездини фудбалери у прва три кола остварили гол разлику 9:0! На сва три меча црвено-бели славили су истим резултатом – 3:0, те најавили колико ће моћна бити Звездина машинерија. Те године Дејан Станковић је по први пут са клупе предводио Црвену звезду током читаве сезоне, што је крунисао освајањем првенства и купа Србије, као и сјајним резултатима у Европи.

Ако се по јутру дан познаје, биће ово још једна историјска сезона за Црвену звезду. Изабраници Дејана Станковића имаће прилику да додатно побољшају овај рекорд већ у петак од 21 час, када ће се на Маракани састати са екипом Радника из Сурдулице.

Претходни текстКанга: Прво Радник, а потом спектакл
Следећи текстТема дана | Звезда и Моцарт донирали дресове ФК Црвена звијезда из Обудовца