Мистерових 100 победа

48

Тренерска каријера нашег Дејана Станковића крупним корацима прети да надмаши играчку, која је била таква да је реч о једном од најбољих фудбалера које је Србија имала у историји, а разлог више за то је чињеница да је синоћ Мистер уписао 100. победу на црвено-белој клупи.

Писали смо већ о томе да Мистер има шансу да се по трофејности изједначи са Миљаном Миљанићем и попне се на сам врх листе тренера који су водили Црвену звезду. Бројни рекорди су срушени, неки ће тек бити, али јубилеј од 100 победа на клупи Црвене звезде је за поштовање.

Када је реч о бројкама које су врло егзактне, Станковић је на 125 мечева остварио 100 победа, 16 ремија и девет пораза уз гол-разлику 320:82. Дакле, Црвена звезда када је са клупе предводи Дејан Станковић постиже више од 2.5 голова, а прима мање од једног у просеку. Најубедљивија победа била је против Новог Пазара резултатом 8:0, а од 21. децембра 2019. године до данас падали су – Гент, Брага, Клуж, Лудогорец, вечити ривал више пута, а умало и Ренџерс и Милан у утакмицама које су једне од најбоље одиграних у новијој историји када је реч о Звезди. Бројни играчи баш под командом нашег Мистера играју “фудбал живота”, неке који су не тако давно били у другом плану је “оживео”, а сијасет њих који су Звездина деца је изнедрио и дао им шансу.

С обзиром на то да је Мистер крајем прошле сезоне продужио уговор са клубом до 2025, а да Црвена звезда игра ефикасан, али и леп фудбал – врло је извесно да нас заједно чека још много јубилеја.

Претходни текстРаспоред утакмица омладинаца и кадета
Следећи текстСтанковић: Желимо да звездаш у нама види себе