Катаију уручен трофеј „Бора Костић“ и дрес 150

50

Два велика признања пред почетак утакмице са Радничким из Ниша добио је Александар Катаи, а оба му је уручио спортски директор Митар Мркела који данас прославља 57. рођендан. Прво је трофеј „Бора Костић“ који следује најбољем стрелцу Црвене звезде у претходној сезони, а дриблер из Србобрана је постигао 33 поготка и понео ласкаво признање. Друго се односи на то да је Катаи ушао у „клуб 150“ и да му је тим поводом уручен дрес са симболичним бројем.

Незаустављив је Катаи био у сезони за нама. Статистички, Катаи је на 47 мечева постигао 33 гола и асистирао 13 пута, што га чини најбољим у обе категорије када је реч о Црвеној звезди. Катаи је у сезони за нама постизао голове против чак 15 екипа, то су: Партизан (4), Нови Пазар (4), Раднички Ниш (4), Младост (3), Клуж (2), Каират (2), Брага (2), ТСЦ (2), Пролетер (2), Вождовац (2), Војводина (2), Напредак, Радник, Чукарички и Раднички 1923. Претходне сезоне, трофеј „Бора Костић“ уручен је био Мирку Иванићу стрелцу 21 поготка.

Данас је Катаи ушао и у „клуб 150“ када је реч о броју одиграних утакмица у дресу Цвене звезде, где се у одбраном друштву придружио: Милану Борјану, Марку Гобељићу, Милану Родићу, Славољубу Срнићу, Мирку Иванићу и Ел Фарду Бену! Катаи је у Црвену звезду први пут стигао у августу 2014. године, где је провео две сезоне, да би потом прешао у Алавес, а затим и у Чикаго Фајр, па и Лос Анђелес Галакси, после чега се вратио кући. Био је то јул 2020. године, а магични дриблер нас и даље одушевљава својим талентом.

Претходни текстПетровац бакљадом поздравио Звездин караван
Следећи текстЦрвена звезда – Раднички Ниш 4:0 (3:0)